NELER OLUYOR BİZE?

NELER OLUYOR BİZE?

Bilecik, Türkiye'nin en huzurlu illeri arasındaki imajını sarsmaya başladı. Son zamanlarda meydana gelen cinayetler vatandaşları tedirgin etmekle beraber ilimizin güzelliklerini gölgeler duruma geldi. Huzur ve sükun ile özdeşleşen ilimizde yaşanan istenmeyen olaylar 'Bize neler oluyor?' sorusunu gündeme getirdi. 

Osmanlı Çınarı'nın tohumlarının atıldığı bu mübarek topraklarda, mübarek Ramazan Ayı'nda yaşanan kadın cinayeti Bileciklileri derinden yaraladı. İlimizin olumsuz haberlerle ülke gündemine gelmesinden rahatsızlığını dile getiren vatandaşlar, önümüzdeki süreçten endişelenmeye başladıklarını belirtti.

Yaklaşık 5 yıl önce, 2 yaşlı kadını boğarak öldüren seri katil olayıyla korkuya kapılan Bilecikliler geçtiğimiz aylarda yaşlı bir adamın Gülümbe'de öldürülmesiyle  bir şok daha yaşadı. 

Yine bir süre önce Söğüt'te, 13 yaşındaki bir çocuğun abisi tarafından dövülerek öldürüldüğü iddiası kamuoyunda soğuk duş etkisi yaşattı.

Son olarak, 8 aylık hamile eşini bıçaklayarak öldüren katil koca ülke gündemine bomba gibi düştü. Bilecik, bir vahşetin yaşandığı ve kadın cinayetinin işlendiği yer olarak kayıtlara geçince, ilimizin huzurlu il imajına bir darbe daha vuruldu. 

PEKİ BİZ BU HALE NASIL GELDİK?

Gelinen süreçte, ilimizin içinde bulunduğu durum hiçte iç açıcı değilken Bilecik'in bu hale nasıl geldiğinin nedenleri iyi analiz edilip, gerekli tedbirlerin geç olmadan alınması gerekiyor. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5296 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum