NEVİN TAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

NEVİN TAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP, belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularında sona yaklaşıyor. Azalan süre CHP kulislerini iyiden iyiye hareketlendiriyor. Mehmet Seven’in aday adaylığını açıklamasının ardından Nevin Tan’da belediye başkanlığı aday adayı olduğunu duyurdu.

Ahmet MEŞE

CHP, belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularında sona yaklaşıyor. Azalan süre CHP kulislerini iyiden iyiye hareketlendiriyor. Mehmet Seven’in aday adaylığını açıklamasının ardından Nevin Tan’da belediye başkanlığı aday adayı olduğunu duyurdu. Dün saat 12.00’de partisinin Merkez İlçe binasında basın mensuplarının karşısına geçen Tan, Bilecik insanından aldığı teşvik ve güvenle belediye başkanlığına talip olduğunu ifade etti. Bir ve birliktelik çağrısında bulunan Tan,” Bilecik insanı, beni hep teşvik etti, takdir etti, bana güvendi. Bende onları hiç mahcup etmedim, bende onlara güvendim. Onlardan aldığım teşvik ve güvenle, Bilecik Belediye Başkanlığı görevini yapmaya hazır olduğumu ve onlara hizmet etmeye talip olduğumu, Bilecik insanına, siyasi yönden de ilçe ve il örgütüme duyuruyorum” sözleriyle adaylığını ilan etti.

Aday adaylığını açıklayan Nevin Tan, Bilecik’e hizmet etmiş tüm belediye başkanlarını saygıyla andığını ifade ederek mevcut başkan Selim Yağcı’ya da hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Önceliğinin Bilecik insanı olacağının altını çizen Tan şöyle konuştu:” Bilecik’in siyasi hayatında Bilecik belediye başkanlığı görevini almak suretiyle Bilecik’e hizmet etmiş tüm belediye başkanlarımızı parti ayrımı gözetmeksizin, her birini saygıyla anıyorum. Halen görev yapmakta olan belediye başkanımıza da Bilecik’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Siyasi ve genel hayatta kadınların ve gençlerle yapılan çalışmaların, hedeflenenin en üst mertebesine ulaşacağına inanıyorum. Ancak yapacağımız hizmette kadın-erkek ayrımı gözetmeksizin tüm Bilecik’e hizmet edeceğimizi, önceliğimizin Bilecik insanı olacağını vurgulamak istiyorum. Zaten başka bir önceliğimizin olması söz konusu olamaz” diye konuştu. 

Tan, CHP’de geçmiş zamanlarda yaşanan ayrışmaları, ayrımcılığı bir yana bırakarak, o günlerin unutulması gerektiğine işaret etti. Tan,” Gelecekteki Bilecik’i tasarlamak ya da Bilecik’in geleceğini tasarlamak için bir ve birlikte olalım çağrısını Bilecik’te yaşayan tüm insanlarımıza duyurmak istiyorum” dedi. Başkan olması durumunda ilk yapacağı projenin ne olacağı yönünde kendisine yöneltilen bir soruya açıklık getiren Tan,” Bugünkü konuşmamız da ve birlikteliğimizde sadece aday adaylığımızı açıklamak durumundayız. İleriki günlerde adaylığımız kesinleştiğinde projelerimizi size uzun uzun detaylı olarak açıklayacağım. Şimdiden bunları konuşmanın çok erken olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Tan ayrıca 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarının gününü kutlayarak,” Kim bilir hangi mekanlarda hangi olaylara tanıklık ettiniz. Bugün yine burada yeni bir başlangıca belki de yaşadıklarımın sonucuna tanıklık edeceksiniz. Bu özel anımda beni yalnız bırakmadığınız için ve tanık olduğunuz başlangıcı Bilecik insanına duyuracağınız için, davetime icabet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. 24 Temmuz Basın Bayramı’nızı kutluyorum” dedi. 

Diğer yanda Mehmet Seven ve Nevin Tan’ın aday adaylıklarını açıklamasının ardından hareketlenen CHP kulislerinde adaylık düşünen başka isimlerinde olduğu ancak henüz kamuoyu ile paylaşılmadığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Eski belediye başkanlarından Akın Olcay’ın isminin de çokça sık telaffuz edildiği CHP içerisinde başka kimlerin aday olacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.