NEVRUZ ATEŞİ YÜKSELDİ!

NEVRUZ ATEŞİ YÜKSELDİ!

Nevruz ateşi bu yıl Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinden yükseldi. Bahar Bayramını müjdeleyen Nevruz ateşi bolluk ve bereketi simgeledi.

21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen programda Nevruz ateşi yakılarak üstünden atlandı. Yumurtalar tokuşturuldu ve baharın habercisi coşkuyla karşılandı. 

1-632.jpg

21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikler, saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okul Müdürü Meryem Avcu tarafından günü anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak müzik dinletisi gerçekleştirildi. Davetliler oldukça neşeli anlar yaşadı. Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisi ise büyük alkış aldı. 

Programın devamında protokol üyeleri tarafından demir dövüldü. Nevruz ateşi yakılarak yumurtalar tokuşturuldu. 

NEVRUZ ATEŞİNDEN İLK ATLAYAN NİHAT CAN OLDU

Nevruz Ateşi’nden ilk atlayan isim Belediye Başkanı Nihat Can oldu. Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler ateşten atlayarak Nevruz’un gelişini kutladı.

3-499.jpg

SEÇİM MARATONUNA ÇİFTETELLİ MOLASI

Etkinliğin devamında ilimize ait yöresele oyunlar oynandı. Milletvekili Selim Yağcı ve Belediye Başkanı Nihat Can karşılıklı çiftetelli oynadı. Vekil ve başkan seçim maratonuna kısa bir çiftetelli molası verdi. 

Program Bilecik Belediyesi’nin hazırlanan pilav ikramı ile sona erdi.

2-637.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2251 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.