NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI

NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI

Valilik koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan 21 Mart Nevruz Bayramı programı Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Metin Kirez'in günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasıyla sürdü.

Öğretmen Kirez, nevruzun Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bahar bayramı olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: "Tabiat ile iç içe, kucak kucağa yaşayan toprağı "ana" olarak vasıflardan Türk'ün düşünce sisteminde "baharın gelişi" elbette önemli bir yere sahiptir. Çünkü insan vücudu, baharda uyarıldığı kadar kışta uyarılmaz. İç karartıcı, yeknesak günlerin ardından doğan hareketli, pırıl pırıl güneşli, kuş ve hayvan sesleriyle kurulmuş ilahi orkestranın musikisi insan hayatını canlandırır. 

nevruz-bayrami2.jpg

Nevruz, yani Farsça "Yeni gün" adını taşıyan bahar bayramı, insan ruhunun tabiattaki uyanışıyla birlikte bütün Türk Dünyasının kutladığı bir bayramdır. Böyle bir bayramın, yani mevsimlerin değişikliğinden doğan özel günlerin, başka başka adlar altında bir çok milletin sosyal hayatında yer aldığı da bilinmektedir" dedi. 

nevruz-bayrami3.jpg

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Metin Kirez'in konuşmasından sonra programda öğrenciler tarafından şiirler okundu. Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi folklor ekibinin gösterilerinin de bulunduğu programda, protokol üyeleri yumurta tokuşturdu. 

Nevruz ateşinin yakılmasıyla devam eden program, Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın katkılarıyla hazırlanan nevruz pilavının ikram edilmesiyle sona erdi. 

nevruz-bayrami4.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.