NİHAT CAN PROJELERİNİ AÇIKLADI

NİHAT CAN PROJELERİNİ AÇIKLADI

Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkanı Adayı Nihat Can, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi projelerini açıkladı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, 23 projeyi kamuoyu ile paylaşan Nihat Can, “Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 hedeflerimiz doğrultusunda 23 projemizi halkımız ile buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Nihat Can’ın proje tanıtım toplantısına, AK Partili kadroların yanı sıra MHP İl Başkanı Mehmet Karuk, Merkez İlçe Başkanı Talha Özkan ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Yaşar’da katıldı. Toplantı salonunda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin afişleri ile her iki partinin bayraklarına yer verildiği görüldü.

Nihat Can için hazırlanan seçim şarkısı ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı.

Katılımın yoğun olduğu proje tanıtım toplantısı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve MHP İl Başkanı Mehmet Karuk’un açılış konuşmaları ile başladı. Her iki başkanda Cumhur İttifakı’na vurgu yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

nihat-can-projelerini-acikladi2.jpg

Daha sonra Belediye Başkanı Nihat Can kürsüye gelerek sunum eşliğinde projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi.  

ÖNE ÇIKAN PROJELER

23 proje arasından Uluçınar 1299, Bilecik 100. Yıl Cumhuriyet Kent Meydanı, Resmi Kurumlar Yerleşkesi, Millet Bahçesi ve Teleferik projeleri oldukça dikkat çekti.

TELEFERİK PROJESİ

Şeyh Edebali Türbesi’nden Akasya Altı mevkii üzerinden Kent Ormanı arasında yapılması planlanıyor.

MİLLET BAHÇESİ

Yeni devlet hastanesinin tamamlanarak hizmete girmesinin ardından mevcut Bilecik Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alan üzerinde gerçekleştirilmesi düşünülüyor.

RESMİ KURUMLAR YERLEŞKESİ

Bilecik İl Özel İdaresi’nin bulunduğu kampüsün Resmi Kurumlar Yerleşkesi haline dönüştürülmesi planlanıyor.

BİLECİK 100. YIL CUMHURİYET KENT MEYDANI

Cumhuriyet Meydanı’nın bulunduğu bölgede sadece Valilik ile askerlik şubesinin bulunduğu binanın bırakılarak diğer alanların yıkılması ve büyük bir meydan oluşturulması planlanıyor.

ULUÇINAR 1299 PROJESİ

Bilecik Belediyesi’nin kendi imkanları ile hayata geçirmesi çok zor olan, devlet destekli bir proje kapsamında Türkiye projesi olarak hayata geçirilmesi düşünülüyor.

nihat-can-projelerini-acikladi3.jpg

Nihat Can tarafından açıklanan diğer projelerin başlıkları ise şu şekilde:

Pelitözü Hamam Projesi, Mobil Sağlık Aracı, Tek Tip Taksi Durakları, Kent Estetiği Üst Geçir Projesi, Kaykay Pisti Taşıt Temalı Oyun Parkı, Atış Poligonu ve Sosyal Yaşam Alanı, Taş Konak Projesi, Şeyh Edebali Vadisi Açık Hava Müzesi, Kent Ormanı Yürüyüş Yolu, Merkez Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Adrenalin Parkı Projesi, Yeni Küçük Sanayi Sitesi, 2. Abdulhamid Han Camii, Hamsu Vagon Kafe, Semt Pazarları Projesi, Ertuğrulgazi Sosyal Yaşam Adası, Botanik Park ve Bisiklet Yolu.

‘ARTIK ŞEHRİN BİR SENARYOSU VAR’

Nihat Can’ın sunumunun ardından söz alan Milletvekili Selim Yağcı, açıklanan projelerin Bilecik’in gelecek vizyonu adına oldukça önemli olduğunu ifade etti. Mv. Selim Yağcı, 2004 yılında göreve geldiklerinde şehrin bir senaryosunun olmadığını ancak gelinen süreçte artık şehrin kendine yön bulduğunu belirterek, “Geldiğimiz noktada artık alt yapı ile ilgili kentin bir problemi kalmadı. Yapılan projeler yaşam alanları, kent estetiği ve insanımızın konforu üzerine kurulu projeler. Çünkü geride kalan 15 yılda şehirle ilgili birçok eksiklik giderildi ve şimdi hayat standartlarını artıracak projeler hayata geçiyor. Bu projelerin hepsinin alt yapısı hazır. Yerel ile birlikte genel idaremizin katkılarıyla olacak projelerimiz var. İnşallah bu projeleri gerçekleştirmek nasip olur” ifadelerini kullandı.

nihat-can-projelerini-acikladi5.jpg

Toplantının son bölümünde 2014-2019 yılları arasında belediye meclisinde görev alanlara plaket takdiminde bulunularak yeni dönem belediye ve il genel meclisi adaylarının tanıtımı da yapıldı.

Toplantı, hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3993 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum