NİHAYET BŞEÜ'DEN GÜZEL BİR HABER

NİHAYET BŞEÜ'DEN GÜZEL BİR HABER

Son dönemde basında yer alan olumsuz haberlerle dikkat çeken ve çarpıcı iddialar ile gündeme gelen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden nihayet güzel bir haber geldi. 

2019 yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi kontenjanlarının doluluk oranları belli oldu. Buna göre, üniversitenin lisans doluluk oranı %96,8, önlisans doluluk oranı ise %82 olarak gerçekleşti. 

Geçen yıl %68 seviyesinde olan lisans doluluk oranının %30’a yakın artış göstermesi dikkat çekerken, üniversitenin merkez ve ilçelerinde eğitim veren tüm bölüm ve programlarında 2019 yılı genel doluluk oranı ise %87,37 oldu. 

Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi %100 doluluk oranlarıyla en çok tercih edilen fakülteler oldu. Üniversitenin doluluk oranlarının ek yerleştirmeler ve yabancı uyruklu öğrenci kayıtları sonrası daha da artacağı, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle birlikte, bu yıl yaklaşık 4500 yeni öğrencinin Bilecik’e gelmesi bekleniyor. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 8539 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum