O HABERİ YALANLADI

O HABERİ YALANLADI

CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, geçtiğimiz günlerde Sabah Gazetesi'nde yer alan 'CHP'li başkan tarafından öldüresiye dövüldü' başlıklı haberi yalandı. Habere konu olayın gerçeği yansıtmadığını belirten Çalışkan, olayın yargıya intikal ettiğini söyledi. 

CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İl Başkanı Metin Yaşar ve ilçe başkanlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Kendisiyle ilgili Sabah Gazetesi'nde yer alan habere ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışkan, haberin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. 
Basın toplantısının açılışında konuşan İl Başkanı Metin Yaşar, Sabah Gazetesi'nde yer alan haberin asılsız olduğunu ve havuz medyası olarak nitelendirdiği Sabah Gazetesi'nin bu haberleri kasten yaptığını öne sürdü. 
KARAAHMET VE GÜLTEKİN'E CEZA GELİYOR
Metin Yaşar, haberin kamuoyunda yankı bulmasının ardından eski il başkanı Çağatay Karaahmet ve eski parti meclisi üyesi Didem Gültekin'in sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımları eleştirdi. Özellikle Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan'ın istifaya davet edilmesini sert bir dille reddeden Yaşar, parti tüzüğü gereği Karaahmet ve Gültekin'in disiplin kuruluna sevk edilerek gerekli cezai işlem ile cezalandırılacaklarını kaydetti. 
Çalışkan ise olayın basına yansıdığı şekilde olmadığını belirterek başından geçenleri anlattı. Kendisine ve eşine ağır küfürler edildiğini kaydeden Çalışkan, Ayhan Güven isimli şahsı darp etmediğini ifade etti. Mahkemenin tüm gerçekleri ortaya çıkaracağını kaydeden Çalışkan, şöyle devam etti:^
'BANA TEKME ATMAK İSTERKEN DÜŞTÜ'
"Olay yargıya intikal etmiştir. Kısaca şöyle anlatayım, eşimle birlikte restorantta yemek yedikten sonra araç park yerinde bir şahsın arabamın bagajına işediği gördüm ve kendisini uyardım. Bize işerken dönerek uygunsuz bir şekilde küfür etti. Ben yine terbiyesizlik yapma dedim ve kendisine kesinlikle saldırmadım. Eşime ve bana özellikle eşime çok ağır küfürler etti. Mahkemedeki ifadelerimizde onları yazdık, kendisini darp etmedik varsa darp raporlarını mahkemede delil olarak sunarlar. Zaten adı geçen şahıs o akşam ayakta durmakta güçlük çekiyordu ve aşırı derecede alkollüydü. Kendisini bana tekme atmak isterken düştü hatta ben eğildiğimde parmağımı ısırdı. 
'MAHKEMEDE HER ŞEY ÇIKACAK'
Sabah Gazetesi'nde yer alan tehditlerle ilgili herhangi bir mesajımız kendisine olmamıştır. Telefon kayıtları mevcuttur. Olaydan sonra iyi niyetle yaklaştık, abisiyle görüştük. Mağdur olduğunu söylediler ve yardımcı olmayı bile kabul ettim ama olayı maddi tazminata getirdiler. Benden 30 bin TL para istediler. Mahkemede her şey çıkacak. 
Yine gazetede beni aradıklarını ve görüşemediklerini söylüyor. Evet beni aradılar ben araba kullanıyorum dedim ve yarım saat sonra aramalarını istedim ancak beni yeniden arayan olmadı. Telefon kayıtları mevcuttur. Gerekli tekzip yazısını da yazacağız.  
'KENDİSİ İSTİFA ETMİŞ Mİ?
İl başkanımın dediği gibi bende çok üzüldüm bu habere. Partimizle ilgili ithamlara da il başkanımız gerekli cevabı verdi. Ben sadece şunu söylemek istiyorum, istifamı isteyenlerle ilgili ben istifa etmeyeceğim. O arkadaşlara sorun isterseniz il başkanıyken adli bir vakaya karıştılar, alkol yüzünden ehliyetlerini aldılar o zaman kendisi istifa etmiş mi?" dedi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1994 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.