‘ÖDEMELER YAPILMALI!’

‘ÖDEMELER YAPILMALI!’

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, ipekböceği yaş koza alımında destekleme ödemelerinin gecikmesi üzerine girişimlerde bulunduğunu açıkladı. İpekböceği yaş koza destekleme ödemelerinin en geç 15 Eylül’de yapılması gerekirken aradan bir aydan fazla süre geçmesine karşın üreticilere para ödenmediğini anımsatan Tüzün, “Ödemeler en kısa sürede yapılmalı” dedi. 

Bilindiği üzere, yaş kozada kilo başına 50 lira destek sağlanıyor. Haziran ayında Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre, ödemelerin 15 Ağustos- 15 Eylül günü yapılması gerekiyor. Ancak geçen zaman zarfında yapılmayan ödemeleri gündeme getiren CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, konuyla ilgili bazı girişimlerde bulunduğunu söyledi. 

Bilecik’te kalkınmanın kırsal bölgelere yaygınlaştırılması için ipekböcekçiliğinin önemli bir fırsat olduğunu belirten Tüzün bu konuda şunları söyledi:

“Biz Bilecik ilimizi tanıtırken ‘Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, kuruluş ve kurtuluşun şehri’ diyoruz. Bilecik tarihinde ve ekonomisinde önemli yer tutan ipekböceği üretimi konusunda maalesef son yıllarda istenilen ölçüde ilerleme sağlanamadı. Tarihi ve kültürel değeri olan ipekböcekçiliğinde üretimin artırılması için özellikle gençlerimizin teşvik edilmesi, özendirilmesi gerekiyor. O nedenle bu konuyu yakından takip ediyorum. Bu sene destekleme alımlarındaki ödemelerde gecikme var. Bu konuda ilgililer nezdinde girişimlerde bulundum. En kısa sürede ödemelerin yapılması gerekir.” 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1830 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum