ÖĞRENCİ KONSEYİ ÇANAKKALE’Yİ UNUTMADI

ÖĞRENCİ KONSEYİ ÇANAKKALE’Yİ UNUTMADI

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrenci konseyi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma programı düzenlendi.

Türker ÇOBAN

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde şehitleri anma programı düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrenci konseyi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma programı saat 18.30’da üniversite kapalı spor salununda gerçekleşti. Anma programına öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını, Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Sezai Büyükkal yaptı. Birçok milletin tarihinde önemli anların olduğunu ancak hiçbir milletin tarihinde Çanakkale gibi bir şaheser olmadığını söyleyen Sezai Büyükkal, “ Bir savaş düşünün, 8 ay süren bir savaşta tam 300 bin vatan evladı toprağa düşüyor. Baktığımız zaman her güne bin can düşüyor. Bunu düşünmek bile zihinlerimize ağır geliyor” dedi. Sezai Büyükkal, Çanakkale Savaşı sırasında gençlerin cephede şehit olmasından dolayı ülkemizin ortaöğretim mezunu veremediğinin altını çizerek “En büyük sorumluluk biz gençlere düşüyor, bugünün mana derinliğini hepimizin genç zihinlerinde silinmez bir şekilde kazınacağını düşünüyorum” dedi.

Konuşmanın ardından sahnede yerini alan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinden Samet Serhat Sarı, Yetim İsmail’in hikayesini anlatarak izleyicilerden tam not aldı. Programın devamında üniversite öğrencilerinden  Abdülkadir Bali Çanakkale şiirini, Taha Yasin Yüksel  Sakarya şiirini ve Zeynep Korkutan  Şehidi uğurlarken adlı şiiri seslendirdi.Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi de anma programına özel olarak hazırladıkları gösteriyi sundular.  Türk Müziği Klübü Korosu ise Çanakkale türküsü ve Yemen türküsünü seslendirerek gecenin anlamını notalarla süslediler.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.