ÖĞRENCİ OTAĞININ AKIBETİ NE OLACAK?

ÖĞRENCİ OTAĞININ AKIBETİ NE OLACAK?

MHP Belediye Meclisi Üyesi Hamdi Salt, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Bilecik Belediyesi’ne ait öğrenci otağının kapatılmasına ilişkin Belediye Başkanı Semih Şahin’e soru önergesi verdi.

‘ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU’

MHP’li Hamdi Salt, belediye meclisi toplantısında, otağın neden kapatıldığını ve akıbetinin ne olacağını sordu. Öğrenci otağında öğrencilere ücretsiz çay ve çorba ikramında bulunulduğunu anımsatan Hamdi Salt, internet erişimiyle de öğrencilere güzel hizmetler sunduğunu anlattı. Otağın kapatılmasıyla beraber öğrencilerin mağdur olduğunu belirten Salt, konuyla ilgili Semih Şahin’den açıklama istedi.

ogrenci-otaginin-akibeti-ne-olacak2.jpg

‘YASAL ZEMİNE OTURTMAMIZ LAZIM'

Semih Şahin, soru önergesine verdiği cevapta, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ile yapacakları görüşmenin ardından otağın yeniden hizmet vermesi için bir formül geliştirmeye çalışacağını belirtti.

Öğrenci otağının çalışma koşullarının herhangi bir yasal dayanağının olmadığını dile getiren Semih Şahin, şunları kaydetti:

‘BİZE HESAP SORARLAR’

“Rektör bey ile yapacağımız görüşmeden sonra otağın durumu tam manasıyla netlik kazanacak. Burayı bir yasal çerçeveye oturtmamız lazım, bir protokole bağlamamız lazım. Ben yaptım oldu mantığı ile kurulup hizmete alınmış bir yer. Bu iş böyle olmaz bunun yasal zeminini hazırlamamız gerekiyor. Birisi çıkar gelir hesabını sorar, geçtiğimiz dönemlerde sorulmamış olabilir ama bize sorarlar. Bu sebeple işimizi düzgün yapmamız lazım. Orada çalışanlar var mesela bu çalışanların SGK’sı var mı diye sorarlar? Sonuçta orada bir tesisimiz var ve onu çalıştırmalıyız, yeniden bir düzenleme de yaparak daha iyisini hizmete açmak istiyoruz” dedi.

ogrenci-otaginin-akibeti-ne-olacak3.jpg

AŞEVİ KURULMASI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Diğer yandan, MHP grubu tarafından önerilen belediyeye ait aşevi kurulması talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Komisyondan geçer ve meclisten onay alırsa ihtiyaç sahipleri için Aşevi kurulacak.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3844 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum