ÖĞRENCİLER AYDA BİR GÜN VALİLİK YAPACAK

ÖĞRENCİLER AYDA BİR GÜN VALİLİK YAPACAK

Vali Bilal Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi'nde 203'üncüsü düzenlenen Üniversite Senato toplantısında dikkat çekecek bir çalışmayı dile getirdi. 

Vali Şentürk, teorik bilgilerin, sahada pratiğe dökülebileceğini, teorinin pratiğe yansıyan boyutlarının çocuklara gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, ayda bir gün bir öğrencinin valilik yapacağını ifade etti. 

Eğitimin alanında farklı çalışmalar yapmak istediklerini kaydeden Vali Şentürk, şunları kaydetti:

"Ayda bir öğrencimiz valilik yapacak. Ben kaymakam olduktan sonra ilk defa kaymakam tanıdım. Bir vali ne iş yapar? tanısın. Doğru meslek seçsin. Yerinde görsün. Bir gün makam aracı öğrenciyi evinden alsın ama makam aracına binip, hava atmakla ibaret olmadığını da görsün. Sorumluluğunu da hissetsin. Eğitimimiz, pratiği içine alan bir eğitim olsun. Topluma faydalı olabilecek, bireyler yetiştirelim. Her insanın bir potansiyeli var, yeteneği var. İmkan ve kabiliyeti, kimin yeteneği varsa ortaya çıkaralım. Yetenek avcılığı yapalım. Dağdaki bir çoban bile olsa mutlaka bizden daha iyi bildiği bir alan varsa alalım, topluma mal edelim. Öğrencilere ilkokuldan başlayarak sorumluluk verelim. Önemli olan samimi ve iyi niyetli olmak, İyi niyetli olanın önünü açalım. Elinden tutalım. Bunu her alanda uygulayalım'' ifadelerini kullandı.   

ogrenciler-ayda-bir-gun-valilik-yapacak2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum