ÖĞRENCİLERİN SERVİS SORUNUNU BELEDİYE ÇÖZDÜ

ÖĞRENCİLERİN SERVİS SORUNUNU BELEDİYE ÇÖZDÜ

Söğüt’ün Ortaca Köyü’nden İnhisar’a giden öğrenciler için yapılan taşıma ihalesine giren olmayınca öğrenciler ilk gün okullarına gidemedi. Bunun üzerine devreye giren İnhisar Belediyesi öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için köye araç gönderdi. Öğrenciler, belediyenin koyduğu servis sayesinde ikinci günden itibaren okullarına gitmeye başladı. 

Edinilen bilgilere göre, Söğüt’ün ilçe merkezine 35 km uzaklıktaki Ortaca Köyü’nden taşımalı eğitimle İnhisar’a okula giden 27 öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerin taşınması için Milli Eğitim Müdürlüğünce taşıma ihalesi açılıyor ancak, taşıma ihalesine girecek firmalar yaklaşık maliyetin düşük olması sebebiyle teklif vermiyor. İhale gerçekleşmediğinden öğrenciler okulun ilk günü servissiz kalarak okullarına gidemiyor. Bunun üzerine yapılan görüşmeler neticesinde İnhisar Belediyesi devreye giriyor. Belediye, öğrencilerin getirilmesi için köye servis koyarak sorunu çözüyor. Kökten bir çözüm olmamakla beraber giderilen mağduriyetin belediye tarafınca bir araç daha alınarak ortadan kaldırılması hedefleniyor.  

Diğer yandan, taşıma ihalelerinin Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen tarife üzerinden yapıldığı öğrenildi. Fiyat tavandan verilse bile yolun uzun olmasından dolayı servisçilerin para kazanamadıkları gerekçesiyle ihaleye girmek istemedikleri belirtildi. 

Ayrıca, İYİ Parti Söğüt İl Genel Meclis Üyesi Necdet Yıldız’da konuyu İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarının ilk birleşiminde gündeme getirerek durumun araştırılması için önerge verdi.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3211 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum