ÖĞRENCİLERİN YETENEKLERİ KEŞFEDİLECEK

ÖĞRENCİLERİN YETENEKLERİ KEŞFEDİLECEK

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Şeyh Edebali Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri Projesi’ kapsamında lise öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Şiir, hikaye ve deneme yazabilen gençler ile güzel sanatların resim, karikatür, fotoğraf alanlarında yetenekli olan gençlerin keşfedilmesi adına alanında uzman isimlerle atölye çalışmaları düzenlenecek. 
Ayrıca proje çerçevesinde ayda bir Medeniyet Söyleşileri yapılarak, genç nesillerin medeniyetimizin köklü değerlerini öğrenmeleri ve benimsemeleri sağlanacak.
Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Şeyh Edebali Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri Projesi’ tanıtım toplantısı düzenlendi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Müftü Necati Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bazı daire müdürleri ve öğrenciler ile ünlü şair Nurullah Genç katıldı. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tanıtım videosunun izlenmesinin ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, projenin odak noktasında gençlerin olduğunu söyledi. Gençlerin keşfedemedikleri yönlerini ve yeteneklerini ortaya çıkarmak adına çalışmalar yapılacağını ifade eden Müdür Durmuş şöyle konuştu:
“Sevgili gençler sizler kendinizi çok iyi tanıyorsunuz ama kapalı olan alanlarınızda var. Bizler keşfedemediğiniz yeteneklerinizi keşfedebilmek için size bir yol açmak istedik. Size bir ufuk açmak istedik. Ülkemizde olanları bitenleri önce kendi iç yolculuğunuzdan başlayarak keşfedin. Hakikati hakikat olarak görebilin istiyoruz. 
Ayda bir defa olacak şekilde medeniyet söyleşileri yaparak sizlere köklerimizden gelen en başta dilimiz olmak üzere medeniyetimizin köklü değerlerini daha da benimsetebilmeyi, geçmişinizden aldığınız güçle gelecekteki meşaleleri daha güçlü yakabilmeniz adına üstadlarımızla sizlere ulaşmaya çalışacağız. 
Biz maarif ordusunun bir ferdi olarak, gözlerinizde ışıltı, yüreklerinizde sevgi, zihinlerinizde farklılık oluşturmak için yola çıktık. Peyami Sefa’nın bir sözünü şiar edindik sizinde her daim şiarınız olsun. Nokta kadar menfaate virgül kadar eğilmeyin. İdealiniz noktasında varmak istediğiniz hedefe hiçbir zaman eğilmeden ilerleyebilin istiyoruz” dedi. 
Müdür Durmuş, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Programın devamında Akademisyen ve Şair Prof. Dr. Nurullah Genç tarafından Medeniyet Söyleşisi gerçekleştirildi. Nurullah Genç, medeniyet söyleşine yakışacak en güzel ilin Bilecik olduğuna dikkat çekerek, medeniyetimiz üzerine konuşulması gereken çok önemli noktalar olduğunu kaydetti. 
Şair Genç, “Çok şeye ihtiyacımız var ama bu topraklarda en çok kardeşliğe, dostluğa, birbirimize sıkı sıkı tutunmaya ihtiyacımız var. Bu sebeple medeniyetimizin tüm yönleriyle konuşulmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.  

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.