ÖĞRENCİLERİNDEN ÖNEMLİ BAŞARI

ÖĞRENCİLERİNDEN ÖNEMLİ BAŞARI

Ertuğrulgazi Lisesi 11. Sınıf Öğrencileri Ayşe Ulutaş ve Muhammed Akif Karakuş, Fizik Öğretmeni Asuman Çelik'in danışmanlığında hazırladıkları Manyetik Jeneratör ve Splintmatik adlı Projeleri ile TÜBİTAK Bursa Bölgesi seçmelerine katılma hakkı kazandı. 
Muhammet Arif  Karakuş; Değişen manyetik alanların Faraday yasasına göre akım yaratması ilkesi ile çalışan bir manyetik jeneratör tasarladı. Çalışmasının tükenen enerji kaynaklarına yeni bir alternatif olabileceği ifade edildi.
Ayşe Ulutaş ise projesinde; Son zamanlarda gittikçe artan tendinopatiler hastalarının fizik tedavi süreçlerini kolaylaştıran kasa elektrik akımı verirken eş zamanlı olarak açma - germe hareketleri yaptıran bir cihaz olarak tasarladı.
Doktor kontrolünde alınıp uygulanabilecek olan bu tasarım ile hastalar evlerinden çıkmadan, bir fizik tedavi merkezindeki randevulu sistemde zaman kaybetmeden kendi başlarına tedavilerini sürdürebilecekleri ifade edildi.
Söğüt Anadolu Lisesinden Emre Zeki Demirtaş adlı Tarih öğretmeninin danışmanlığını yaptığı “Türk Kültüründe Bir Bahar Bayramı Hıdırellez –Bilecik /Söğüt Küre Köyü Örneği“ ,Bozüyük Fen Lisesinden Yasemin Özkuyumcu adlı Öğretmenin danışmanlığını yaptığı “Tek Engelim Fikirlerim adlı” Değerler Eğitimi Projesi ile Gölpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehberlik Öğretmeni Serap Kara nın Psikoloji alanında ki “Kendini Engelleme !” projeleride bölge seçmelerine katılmaya hak kazandı.

 

Bu haber toplam 2676 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum