ÖĞRENCİSİ YOK, HOCA ALINIYOR!

ÖĞRENCİSİ YOK, HOCA ALINIYOR!

Sayıştay raporlarına göre, birçok devlet üniversitesinde, her yıl on milyonlarca lira para harcanan ve hiçbir öğrencisi bulunmayan onlarca fakülte bulunuyor. Öğrencisiz fakülte ve bölümler milyonları yutuyor.

Bahse konu durum geçtiğimiz günlerde ulusal basında yer aldı. Yeni Akit Gazetesi, 15 Ekim Pazartesi günkü sayısında devletin uğradığı zararı konu edinen bir haber yayımladı. İlgili haberi gazetemizden ve haber sitemizde yayımlayarak ‘BŞEÜ’de de devleti bu şekilde zarara uğratan bölümler var mı?’ sorusuyla konuyu gündeme getirdik.

ÖĞRENCİSİ OLMAYAN BÖLÜME İLANA ÇIKILDI

Gelinen süreçte, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nce yayımlanan öğretim üyesi alım ilanı dikkat çekti. Öğrencisi olmayan Arkeoloji bölümü için 2 adet doçent ve 1 adet doktor öğretim üyesi alınacağının duyurulması şaşkınlıkla karşılandı.

Bu yıl Fen Edebiyat Fakültesi Arekeoloji bölümünün 62 kişilik kontenjanına sadece bir öğrenci yerleşti. Öğrencisi olmayan bölüme 3 adet öğretim üyesi alınacak olması ise manidar karşılandı.

BŞEÜ yönetiminin öğrencisi olmayan bölüme öğretim üyesi alım ilanı yayımlaması devleti zarara uğratıp uğratmadığı konusunu gündeme getirirken, kamuoyu BŞEÜ yönetiminden açıklama bekliyor.

ogrencisi-yok-hoca-aliniyor2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4053 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum