ÖĞRENME ŞENLİĞİ BAŞLADI

ÖĞRENME ŞENLİĞİ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini artırmak amacıyla Bilecik'te düzenlediği Öğrenme Şenliği renkli görüntülerle başladı. 

1-507.jpg

Cumhuriyet Meydanı önünde mehter takımı eşliğinde Hürriyet Mahallesinde yer alan Kapalı Pazara kadar kortej yürüyüşü ile başlayan Öğrenme Şenliği, burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Programa; Vali Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve kurum müdürleri katıldı. 

Vali Tahir Büyükakın, bu programın Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir program olduğunu belirterek, "Dünyadaki teknolojinin gittiği yer itibariyle sadece okullarımızda eğitim vermeyin. İnsanları okulda mezun edip diploma verdikten sonra onların hayatının başlamasıyla eğitimin bittiğini düşünmek yapılacak en büyük hata. Hayat boyu öğrenme programları vesilesiyle insanlarımızın hayatlarının her döneminde hayata yeniden başlamak, hayatı yeniden öğrenmek ve bu çerçevede hayatta daha başarılı olmak için programlar gerçekleştiriyoruz" dedi. 

2-512.jpg

Program, Bilecik Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri, Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Sema gösterileri, mehter takımı gösterileri, protokol üyeleri tarafından Öğrenme Şenliği'nin açılışı ve şenlik alanının gezilmesiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.