OKUYUCU MEKTUBU

OKUYUCU MEKTUBU

Okuyucu Mektubu

MEB tarafından planlanan ara tatilde öğrencilerin tercihine sunulmak üzere etkinlikler her İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanarak meb.gov.tr de yayınlanmıştır. İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan etkinliklere bakıldığında ilk sırada engelli ziyareti karşımıza çıkmaktadır. Etkinlik linkine tıklandığında Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerince öğrencilerle birlikte engelli ziyaretleri yapılacaktır” açıklaması yer almaktadır. 

Toplumun her kesiminde ve her alanında birlikte eğitim aldığımız, birlikte çalıştığımız, birlikte hayatı paylaştığımız bizden hiçbir farkları olmayan ve bu sıfatı da hak etmeyen “engelsiz” bireylerin “engelli ziyaretleri” adı altında farklı bir sınıf olarak gösterilmeye çalışılan, ötekileştirilen ve onların ziyaret edilmesi gereken kişiler olduğunun küçücük yüreklere empoze edilmeye çalışılmasını doğru bulmuyorum. Engelli olarak tanımlanan bireyleri, toplumun ayrı bir kesimi olarak nitelemek yerine bütünleşmiş bir parçası olarak algılayabilmek için çabalamamız gerekirken, Aksaray’da henüz yaşanmış bir olayın okul bazında sosyal medyaya gündem olmuşken, Bu duyarsızlığın bir benzeri İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılması üzücü olmuştur.   

Özellikle erken çocukluk döneminde çocuklarımıza duyarlılık bilincini aşılarken, Huzur Evi, hasta ziyareti gibi bir etkinlik olarak gösterilmeye çalışılması basiretsiz bir eylem olmuştur. Engelli ziyaretini etkinlik olarak gören zihniyeti kınıyorum. Söz konusu etkinliğin en kısa sürede listeden çıkarılmasını umut ediyorum.

Bu haber toplam 2761 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum