OKUYUCU MEKTUBU - AÇIK MEKTUP

OKUYUCU MEKTUBU - AÇIK MEKTUP

Bilecikli bir vatandaş olarak yazdığım açık mektubu başta Bilecik Müftülüğü, Bilecik Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Hac Organizasyonu Başkanlığı üzerlerine alabilirler veya hepsi ‘Bana hitaben yazılmış’ diyebilirler. 

Ben 70 yaşını devirmiş bir vatandaşım. Hac ve Umre ibadetleri için müftülüğe gittiğimde binanın alt katına zorla inilip çıkılan merdivenlerden mi şikayet edeyim yoksa Hac bürosunu binanın alt katında çalışmasına sebep olanlardan mı?

Ben ve benim gibi yaşlı insanlara merdiven eziyeti çektirmeye sebep olanlara ‘Bereket büyüklerinizin yanındadır. Küçüklerimize şefkat, büyüklerimize hürmet göstermeyen bizden değildir’ (s.a) hadisi şerifini hatırlatmak istiyorum. 

Diyanet İşleri Başkanlığı!

Diyanet İşleri Hac Organizasyonu Başkanlığı!

Bilecik Valiliği, Bilecik Müftülüğünde yaşlılara merdiven inip çıkma eziyeti çektirildiğinden haberimiz yok diyorlarsa; 

H.Z. Ömer’in şu sözünü hatırlatırım ‘Kenâr-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu, Gelir de adl-i İlâhî sorar Ömer'den onu!’

Umarım Hac ve Umre yolcuları bundan sonra merdiven cezasından kurtulur.

Öte yandan, Bilecik Müftülüğündeki Hac-Umre bürosuyla ilgili vatandaşların şikayetlerini konu edinen bir haberi bundan yaklaşık 2,5 yıl önce 21.07.2015 tarihinde yayınlamışız. Aynı şikayetlerin yer aldığı haberde Müftü Akkuş’un da konuyla ilgili açıklamaları mevcut. Aradan geçen zaman zarfında şikayetlerin değişmediği görülüyor. Müftü Necati Akkuş’ta halen müftülük görevini yürütmekte. Yorumu Bilecik kamuoyuna bırakıyoruz.

Bahse konu haberimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz:

VATANDAŞ HAC-UMRE BÜROSUNDAN ŞİKAYETÇİ

İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hac-Umre bürosu, konumu itibariyle vatandaşların şikayetlerine neden oluyor. Eskiden müftülük binası girişinde yer alan büronun zemin katın altında hizmet vermesi ve yerinin dar oluşu vatandaşların eleştirilerine neden oluyor.

Bilecik İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hac-Umre bürosunun yerinin değişmesi eleştirileri de beraberinde getirdi. Hac-Umre işlemleri için büroya giden vatandaşlar, büronun alt katta ve küçük olmasından şikayet etti. Vatandaşlar, gazetemize ulaşarak büronun daha ferah ve geniş bir yerde hizmet vermesi talebinde bulundu. 

DAHA FERAH VE GENİŞ BİR BÜRO YAPILACAK

Diğer yandan vatandaşların şikayetleriyle ilgili görüşlerini aldığımız Müftü Necati Akkuş, daha geniş ve ferah bir Hac-Umre bürosu için çalışmaların yapıldığını söyledi. Müftülük binasında bir süre önce başlayan tadilat çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Müftü Akkuş, önümüzdeki Hac sezonunda daha ferah ve güzel bir ortamda vatandaşlara hizmet vereceklerini söyledi.

Müftülükteki tadilat çalışmaları nedeniyle geçici olarak büronun şu anki yerinde hizmet verdiğini aktaran Müftü Akkuş,"Müftülük binamızda yenileme ve tadilat çalışmalarımız kısım kısım devam ediyor. Bu nedenle Hac-Umre büromuz geçici olarak alt katta hizmet veriyor. Hac-Umre büromuz için daha geniş ve ferah bir ortam hazırlayacağız. Bu yönde çalışmalarımız başladı. İnşallah önümüzdeki Hac sezonunda vatandaşlarımızı yeni büromuzda ağırlayacağız ve onlara işlemleri devam ettiği esnada çay ikram edebileceğimiz güzel bir mekan hazırlayacağız" dedi.

 

Bu haber toplam 3360 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum