OMBUDSMAN MALKOÇ'TAN BİLECİK ÇIKARMASI

OMBUDSMAN MALKOÇ'TAN BİLECİK ÇIKARMASI

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bilecik'e geldi.

Bilecik temaslarına Valilik ziyareti ile başlayan Şeref Malkoç, Vali Bilal Şentürk tarafından Valilik binası önünde karşılandı. Malkoç, valilik özel defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun devlet ile vatandaş arasındaki sorunları mahkemeye intikal etmeden çözdüğünü söyleyen Ombudsman Malkoç, "Bilecik Türkiye'nin en önemli illerinden birisi" ifadesini kullandı.

ombudsman-malkoctan-bilecik-cikarmasi2.jpg

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, bir takım ziyaretler ve üniversitede vereceği konferans için geldiği Bilecik'te ilk olarak Vali Bilal Şentürk ile bir araya geldi.

Vali Bilal Şentürk, Ombudsman Şeref Malkoç’u Bilecik’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kamu başdenetçiliği, kamu kurum ve kuruluşlarının sıkıntılarına çözüm olmasıyla ilimizin kamu hizmetlerinin daha kaliteli yürütülmesine büyük katkılar sağlıyor" dedi.

VALİ ŞENTÜRK’TEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise Vali Bilal Bilal Şentürk ile eskiye dayanan bir tanışıklıklarının olduğunu anımsatarak, Vali Şentürk’ten övgü dolu sözlerle bahsetti. Şeref Malkoç, Vali Şentürk’ün Bilecik’e güzel hizmetler yapacağına inandığını belirterek, “ Ankara tecrübesi çok önemlidir. Ankara'daki tecrübesini buraya taşıyacaktır inşallah” dedi.

‘BİLECİK, TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ İLLERİNDEN BİRİSİ’

Bilecik’in ülkemizin en önemli illerinden birisi olduğunu ifade eden Ombudsman Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilecik, bizim tarihimiz açısından önemli. Biz böyle bir şehre hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle Türkiye’de son yıllarda fevkalade güzel gelişmeler oldu. Her alanda gelişmeler oldu. Örneğin sabahleyin hızlı trenle kalkıp çok kısa sürede buraya gelmiş olmamız bunun en güzel emaresi. Bu hizmetlerden Bilecik'te nasibini fevkalade alıyor. Bilecik, Marmara’yı İç Anadolu’ya bağlayan tarih boyunca da geçiş güzergâhları üzerinde olmuş olan bir ilimizdir. Bundan sonra hem bölgeye hem de Türkiye’ye katkıları daha fazla olacaktır. Biz bugün hem valimizi ziyaret edeceğiz. Hem de üniversitede Türkiye'nin 2023 hedefleriyle ilgili olarak 'Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler' adlı konferans vereceğiz" diye konuştu.

‘HALKIN AVUKATIYIZ’

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, açıklamasının devamında, kurum çalışmaları halkında bilgiler verirken, “Kamu denetçiliği kurumu idareyle, devletle vatandaş arası sorunları mahkemeye intikal etmeden çözen bir kurum, çözen bir müessese. Bu anlamda çok önemli bir kurum. Bizim kültürümüzde de var bunlar. Selçuklulardan, Osmanlılardan beri var olan kurumlar bunlar. Esas olan itilafların yargıya intikal etmeden çözümüdür. Bizde kamu denetçiliği kurumu olarak vatandaşla devlet arasında idare arasında sıkıntı sorun olduğunda yargıya intikal etmeden bunları çözmeye çalışıyoruz. Bu anlamda halkın avukatıyız. Aynı zamanda da idarecilere danışmanlık yapan yol gösteren tavsiyelere karar veren bir kurumuz" şeklinde konuştu.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.