ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla 2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik’ yılı ilan edilmesiyle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen etkinlikte; araç sürücülerine geçiş üstünlüğünün yayalarda olduğu belirtilerek yayalara öncelik tanınması gerektiği anlatıldı.

oncelik-hayatin-oncelik-yayanin2.jpg

Vali Bilal Şentürk, burada yaptığı açıklamada, trafik güvenliğinde esas olanın insan hayatı olduğuna dikkat çekerek sürücülerin yayalara öncelik konusunda duyarlı olmalarını istedi. Gerçekleştirilen etkinlikte sürücülere mesaj vermek istediklerini dile getiren Vali Şentürk, şunları kaydetti:

“Bakanlığımız önceliğinde yaptığımız örnek uygulama ile farkındalık oluşturmak istiyoruz. Yolda öncellik yayaların diyoruz. Öncelikle yaya ve okul geçitlerinin olduğu yerlerde ama bunların olmadığı yerlerde de sürücülerimizin önceliği yayalarımıza vermesini arzu ediyoruz. Bu noktada hep beraber bir bilinç oluşturmak için etkinlik başlatıyoruz ve buna devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

oncelik-hayatin-oncelik-yayanin3.jpg

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Bilal Şentürk, İl Jandarma Komutanı Uysal Ağaoğlu, Belediye Başkanı Nihat Can, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Sağlık Müdürü Kadir Keskin, Bilecik Şoförler Odası Başkanı Selman Aydeniz, Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halit Altıntaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, bazı engelli vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1980 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum