‘ÖNEMLİ BİR TECRÜBE’

‘ÖNEMLİ BİR TECRÜBE’

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Tahir Büyükakın’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. 

Vali Büyükakın’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği döneminde kazandığı yerel yönetimler tecrübesinin Valilik için büyük önem arz ettiğini ifade eden Işık, Büyükakın’ın ilimiz ve ülkemiz adına önemli bir tecrübe olduğunu söyledi. 

Fikri Işık, “Mülkiye dışından vali olarak atanması, bu tecrübesinden kaynaklandı diye düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Kocaeli’ndeki başarısını artırarak sürdürecektir diye düşünüyorum” dedi. 

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği ilimizde Vali Tahir Büyükakın ile uzunca bir görüşme gerçekleştirdi. Aynı zamanda Kocaeli Milletvekili olan Fikri Işık, Vali Büyükakın’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği döneminde birlikte birçok çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirerek, Büyükakın’ı çok yakından tanıdığını belirtti. 

Işık, Vali Büyükakın’ın Kocaeli’de imza attığı başarılı çalışmaları Bilecik’te de sürdüreceğine inandığını kaydederek, Büyükakın’ın sahip olduğu tecrübenin ilimize ve ülkemize önemli katkılar sunacağını söyledi. 

‘TECRÜBESİ ÇOK ÖNEMLİ’

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Büyükakın’dan bahsederken şu cümlelere yer verdi:

“Tahir beyi Kocaeli’nden yakından tanıyoruz. Benim Kocaeli il başkanlığım dönemimde kendisi büyükşehir belediyesinde genel sekreter yardımcısıydı. Daha sonra genel sekreter olduğunda da Kocaeli’ne güzel hizmetleri oldu. Bu hizmet anlayışını Bilecik’te de devam ettireceğine inanıyorum. Yerel yönetimlerdeki tecrübesi valilik için çok önemlidir. Yerel yönetimde hizmet üretmek gereklidir ama yeterli değildir. Aynı zamanda halkla ilişkileri kuvvetli olmalıdır. Tahir bey hem hizmet yapma hemde halkla iç içe olma, vatandaşın isteklerini dinleyen bir hizmet anlayışını ortaya koyma açısından son derece önemli bir tecrübe. Mülkiye dışından vali olarak atanması da bu tecrübesinden kaynaklandı diye düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Kocaeli’ndeki başarısını artırarak sürdürecektir diye düşünüyorum. Bilecik içinde bu gerekli. Sadece ülkeler değil şehirlerde rekabet ediyor. Bu yarışta Bilecik’in hakettiği noktada yoluna devam etmesi için sürekli pedal çevirmesi gerekiyor” dedi. 

‘KATKI VERMEYE HAZIRIZ’

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilecik’in önemli bir sanayi şehri olduğunu belirterek devam ettiği konuşmasında kendisinin de ilimizde gerçekleşecek her türlü çalışmaya katkı vermeye hazır olduğunu dile getirdi. Işık, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminden biliyorum ki Bilecik önemli bir sanayi şehri. Bu özelliğini de her geçen gün artırıyor. Mermeri ile de ünlü bir şehrimiz. Daha önemlisi bir tarihin başlangıç noktası olmasıyla tarihi ve kültürel açıdan önemi bir merkez. Bu kadar özelliği olan bir şehrin geleceğinin daha da aydınlık olması için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu konuda biz her türlü katkıyı vermeye hazırız. Her zaman Bilecik’in yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

oenmli-bir-tecrube2.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1807 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.