Orhan Uğur, zincir marketlere karşı tedbir istedi

Orhan Uğur, zincir marketlere karşı tedbir istedi

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur, zincir marketlerin her geçen gün artmasına tepki göstererek yetkilileri yerel esnafı ve çiftçiyi korumaya davet etti.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur, zincir marketlerin her geçen gün artmasına tepki göstererek yetkilileri yerel esnafı ve çiftçiyi korumaya davet etti. Açılmasına izin verilen zincir marketlerde Osmaneli'nde üretilen ürünlerin satılmasının sağlanmasını talep eden Orhan Uğur, "Yerli esnaflarımızı korumakta zorluk çeken yetkililerden ricamız, hiç olmazsa Osmanelili çiftçilerimizin korunmalarını sağlamalarıdır” ifadesini kullandı. 

Orhan Uğur, konuyla ilgili Osmaneli Haber Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, zincir marketlerin esnafı zor duruma düşürdüğüne ve bu marketlerde Osmaneli çiftçisinin ürettiği ürünlerin satılmadığına dikkat çekti. Hükümetin bir an evvel zincir marketlerle ilgili tedbir alması gerektiğini ifade eden Orhan Uğur, şöyle devam etti:

"Osmaneli gibi nüfusu az olan ilçe merkezlerinde hemen her mahalleye açılmaya, adeta mahalle bakkalı görüntüsü vermeye başlayan zincir marketler konusunda hükümetin acilen tedbir almasını istiyoruz. İğneden ipliğe her türlü malı satan zincir marketler, yerli esnaflarımızın bitmesine ve tükenmesine neden olmaktadırlar. 

Merkez nüfusu 15 binler civarında bulunan Osmaneli ilçemizde de şu anda 9 adet zincir market bulunmaktadır. Zincir marketlerin peş peşe açılması Osmaneli esnaflarımızı çok zor durumlara düşürmüştür. COVİD-19 salgın hastalığı nedeniyle zaten zor duruma düşen esnaflarımızın dertlerine çare aranacağı yerde, ilçemize gelen her zincir markete ruhsatları verilmekte, bunların mantar gibi her mahallede açılmasına neden olunmaktadır. Zincir marketlere ruhsatlarını veren yetkililerimizden ricamız vardır. Madem bu marketlerin açılmasına izin verilmekte, bu marketlerde Osmaneli ilçemizde üretilen domatesin, biberin, karpuzun, ayvanın ve diğer ürünlerin pazarlanması konusunda bu marketlerle çalışmalar yapılmalıdır. Üretim konusunda sıkıntısı olmayan çiftçilerimizin pazarlama konusundaki sıkıntıları böyle aşılabilir. Marmara bölgesinde karpuz diyarı olarak anılan ilçemizde, yaz aylarında zincir marketlerde, Osmaneli karpuzu yerine Adana karpuzu, Osmaneli domatesi yerine Balıkesir domatesi satılmaktdır. Yerli esnaflarımızı korumakta zorluk çeken yetkililerden ricamız, hiç olmazsa Osmanelili çiftçilerimizin korunmalarını sağlamalarıdır” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2637 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum