'ORMANLAR SEVAP KAYNAĞIDIR'

'ORMANLAR SEVAP KAYNAĞIDIR'

Vali Ahmet Hamdi Nayir: "Ağaçlar, ormanlar Cenab-ı Hak'kın yaratış özelliklerini de en güzel temaşa ettiren hususlardır. Dolayısıyla seyredenler için baktığımızda sevap kaynağıdır."

21 Mart Dünya Orman Haftası ve Ağaç Bayramı dolayısıyla, Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü tarafından program düzenlendi. 
İbni Sina Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jan. Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım ile bazı il müdürleri ve öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan program daha sonra Orman Genel Müdürlüğünü tanıtıcı video gösteriminin izlenilmesiyle devam etti. Ardından Orman İşletme Müdür vekili Rabiye Tuncer programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Tuncer, ağaçlandırma çalışmaları ile yeni orman alanları oluşturduklarını ifade ederek projelerden bahsetti. Müdür vekili Tuncer: "Gelecek yıllarda halkımıza gelir kaynağı oluşturacak Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün "5 bin köye 5 bin orman" projesi kapsamında "gelir getirici tür ağaçlandırmaları" yapılmakta ve bal ormanları tesis edilmektedir. Bu konu ile ilgili örnek vermek gerekirse 2015 yılında Bilecik'de 6 bin adet ceviz, 20 bin badem, 4 bin dut ağacı dikilmiştir. İnhisar ilçesinde bal ormanı tesis edilmiştir. Karayolu kenarları, baraj ve gölet ağaçlandırmaları, hastane, okul bahçesi, mezarlık gibi özellikli alan ağaçlandırmaları ile 177 bin fidan toprakla buluşturulmuştur." dedi. 
Orman İşletme Müdür vekili Rabiye Tuncer'in konuşmasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir konuştu. Vali Nayir; "Bütün kültürler, bütün uluslar; ağacın önemini fark etmiş, onu geliştirmek, korumak, o duyguyu kendi milletine yerleştirebilmek için de ağaçla ilgili en güzel sözleri seçmiş, ormanla ilgili en güzel ifadeleri kullanmaya çalışmışlardır. Çoğu zaman onu korumaya yönelik olarak tedbirleri de almışlardır. 
Kendi  tarihimize baktığımızda "Yaş kesen baş keser" ifadesi, çok ağır ama yerinde bir ifade olarak yaşa, ağaca duyulan hürmetin, sevginin, korumanın en güzel ifadesi olarak koymuşlardır. Ağacın ve ormanın önemi konusunda buradaki herkes en az benim kadar ilgi sahibi. 
Herşeyden önce göze hitap eden ağaç ve orman bizler için mutluluk vesilesidir. Ağaç ve Orman mutluluktur. Ormanlar ağaçlar bizlerin oksijen kaynağımız, ilaç ham maddelerimiz. Dolayısıyla ağaçlar, ormanlar sağlıktır. Ağaçlarımız ormanlarımız bizim sanayimizdir, ham maddelerimizdir. Dolayısıyla bizim zenginliğimizdir. Ağaçlar ormanlar bizim turizm kapasitemizi belirler, gelecek turisti etkiler. Dolayısıyla ağaçlar ve ormanlar dövizdir. Ağaçlar, ormanlar Cenab-ı Hak'kın yaratış özelliklerini de en güzel temaşa ettiren husulardır. Dolayısıyla seyredenler için baktığımızda sevap kaynağıdır. 
Biz fakirliği ifade ederken de şunu söyleriz. 'Adamın bir dikili ağacı bile yok' En güzel ifadedir. Kendi yeri yurdu olmasına gerek yok. Devletin ormanına da devletin toprağına da belediyenin bahçesine de biri gidip bir ağaç dikebilir. Zenginlik ifadesi olarak biz hep bunu vurgulamalıyız. "Herkesin bir dikili ağacı olsun, bir dikili ağacı yok ifadesinden uzak olsun" dedi.
Vali Nayir'in konuşmasının ardından İbni Sina Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Teke "Ağaçlarımız" adlı şiiri seslendirdi. Şiirin ardından program protokol üyelerinin fidan dikimiyle sona erdi.

ibni-sina-okulu.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2435 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum