ORTAK AKIL TOPLANTISI MEYVELERİNİ VERİYOR

ORTAK AKIL TOPLANTISI MEYVELERİNİ VERİYOR

Geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleştirilen ‘Bilecik Ortak Akıl’ toplantısına ilişkin sonuç bildirgesi hazırlanmaya devam ederken bir yandan da elde edilen veriler ışığında çalışmalar başladı. Toplantının turizm ve gastronomi alanında tespit edilen Osmanlı Mutfak kültürü eksikliğini gidermek adına ilk adım atıldı. 

İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü birleşiminde; Osmaneli Belediyesi’ne ait Necla Hanım Konağı’nın ‘Osmanlı Mutfağı’na dönüştürülmesi için gerekli 150 bin TL’lik ödenek talebi oybirliği ile kabul edildi. 

Osmaneli Belediyesi ile Anadolu Üniversitesi Gastronomi Bölümü arasında yapılan işbirliği çerçevesinde Necla Hanım Konağı’nın geleneksel Osmanlı yemeklerinin yapılacağı bir mekana dönüştürüleceği belirtildi. Ayrıca Anadolu Üniversitesi’nin destekleri ile aşçılar yetiştirilerek Osmanlı Mutfağı’nın ilimizde yaygınlaştırılmasının amaçlandığı kaydedildi. 

Bahse konu projenin hayata geçmesiyle birlikte Necla Hanım Konağı’nda hem geleneksel Osmanlı yemekleri yapılacak hem de aşçılar yetişecek. Böylelikle ilimizi ziyaret eden turistler Osmanlı Mutfağı’na ait lezzetleri tatma fırsatı yakalayacak. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1610 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.