ORTAYLI'NIN KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

ORTAYLI'NIN KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ

Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın daha önce ertelenen konferansı, 3 Mayıs Cuma günü saat 15.30'da Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Ortaylı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mezun Öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğünün davetlisi olarak geldiği Bilecik'te ‘Osmanlı İmparatorluğu Kuruluş Dönemi’ ile ilgili konferans verdi. 

SALON HINCA HINÇ DOLDU

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterilen konferansta salon hınca hınç doldu. Bir çok öğrenci konferansı merdiven boşlukları ile ayakta takip ederken bazı öğrenciler ise salona giremedi. 

İLBER ORTAYLI HALKA AÇIK DERS VERECEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş açış konuşması yaptı. Rektör Taş, konferansa olan yoğun ilgiden dolayı öğrencilere teşekkür etti. İlber Ortaylı'nın bundan sonra sık sık Bilecik'te olacağını ifade eden Rektör Taş, önümüzdeki günlerde Ortaylı tarafından halka açık bir şekilde ders vereceğini söyledi. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş'ın ardından Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı konferans verdi. Yaklaşık 40 dakika süren konferansı öğrenciler pür dikkat dinledi. Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş dönemiyle ilgili konuşan Ortaylı: 'Osmanlı İmparatorluğu nasıl teşekkül etti? Konya sultanına yardım eden bir kabile. Bu aşiret çok geniş. Bir kısmı burada diğer kısmı Siverek'te bir ara Türkçe konuşmayıda unutmuşlar. Siz şu işe bakın bölünerek yerleştirilenlerin bir kısmı kendini kaybediyor diğer kısmı büyüyor çok enteresan. Çok enteresan bir dönemdir. Bu coğrafya girilemeyen bir coğrafya. İlhanlılar bu coğrafyaya giremiyorlar çünkü hücum kabiliyetleri yok. Cengizhan ordularının çok kolay tahrip ettikleri bölgeler var. Çöl gibi. Orman denilince duruyoruz. Çünkü tahrip edilen yerden ormana gitmişler kuzeye. Hatta bazı şehirler iki kez kurulmuşlar. Orman ardı denir. Giremedikleri yerlerdeyiz, bu yaylalar. Bu yaylalara giremiyorlar ve bu iyi bir coğrafya. Bu coğrafyada oturan insan hiç bir bakımdan sıkıntı çekmez. Bu konu üzerinde de hassasiyetli olmalıyız." dedi.  Program Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konferansının ardından sona erdi.

ortayli1.jpg

Bu haber toplam 3856 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum