‘OSB’ye değil, yerine karşıyız’

Gölpazarı’nda kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için belirlenen alan başta üreticiler olmak üzere yöre halkı tarafından bazı tepkilere neden oluyor.

Gölpazarı’nda kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için belirlenen alan başta üreticiler olmak üzere yöre halkı tarafından bazı tepkilere neden oluyor. Gölpazarı’nın Beşevler Köyü sınırları içerisinde yaklaşık 700 dönümlük alanda başlayacak çalışmalar öncesi yer tespitinin yanlış olduğunu savunan üreticiler, 1’inci sınıf tarım arazilerinin yok olacağını dile getiriyor. Yöre halkı, OSB’ye karşı olmadıklarını ancak yer seçiminin yanlış olduğunu belirtiyor.

golpazari-gida-ihtisas-osb1.jpg

OSB alanı için tespit edilen alandan geri dönülmesi çağrısında bulunmak üzere toplanan çok sayıda vatandaş, yetkililere seslendi. Üreticiler, Gıda İhtisas OSB’ye hammadde kaynağı olacak tarım arazilerinin heba edilmemesi gerektiğini ifade ederek, OSB için başka bir alan bulunmasını talep etti. Üreticiler ve yöre halkı ısrarla ‘OSB’ye değil, yerine karşıyız’ vurgusunda bulundu.

golpazari-gida-ihtisas-osb2.jpg

Üreticilerin Gölpazarı Gıda İhtisas OSB için belirlenen alanda gerçekleştirdiği ufak çaplı eylemin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan üretici Mesut Başaldı ise yetkililerin seslerini duymalarını istedi. OSB alanında kendisinin de üreticilik yaptığını dile getiren Mesut Başaldı, “OSB istiyoruz ama tarım alanı üzerine olmasın. Burada bir terslik var çünkü bindiğin dalı kesiyorsun. Gıda İhtisas OSB kuruyorsun ama tarım alanını kullanıyorsun. O arazilerden ürün çıkacak. Ayçiçeği, buğday yetişecek, yüzlerce yıllık topraklar buralar. OSB’nin yeriyle ilgili daha iyi bir seçim yapabilirler, tarım arazilerinin olmadığı bir alanda yer bulunabilir” diye konuştu.

golpazari-gida-ihtisas-osb3.jpggolpazari-gida-ihtisas-osb4.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 24702 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum