Osmaneli Belediyesi’nden ‘Barınak’ açıklaması

Osmaneli Belediyesi’nden ‘Barınak’ açıklaması

Osmaneli Belediyesi, ilçede bulunan hayvan barınağı ile ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Osmaneli Belediyesi, ilçede bulunan hayvan barınağı ile ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, Osmaneli Belediyesi hayvan barınağının tüm maliyetlerinin belediye bütçesinden karşılandığı ve barınağın çevreye örnek olduğu bildirildi. Ayrıca, “Laf üzerine laf değil, taş üzerine taş koyma derdindeyiz” denildi. 

Osmaneli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

osmaneli-belediyesinden-barinak-aciklamasi2.jpg

“Osmaneli ilçemiz bu yıl 2015 yılından bu yana en soğuk günleri geçiriyor. Özellikle sokak hayvanlarının soğuktan etkilenmemesi için görevli arkadaşlarımız gece gündüz büyük bir çaba sarfediyor. 250 hayvanı barındırabilecek barınağımızda bu dondurucu soğuğa rağmen hayvanları muhafazalı kulübelerinde misafir ediyoruz. Bu yıl özellikle son bir hafta aşırı don su sistemimize zarar verdi. İtfaiye ekibimizin de desteği ile bu sorunu kısa sürede çözdük. Sokaktan topladığımız bazı yaralı hayvanlar içerisinden veteriner hekimimiz ve veteriner teknisyenimiz ve görevliler tarafından tedavi edilse de kurtaramadıklarımız da oluyor.

Barınakta hayvanların misafir edilmesi sırasında ciddi maliyetlere katlanıyoruz ve bunlar belediyemizce karşılanıyor. Hayvansever vatandaşlarımızdan her zaman yem konusunda bağış olarak mama bekliyoruz. Bu davranış en azından belediyemiz barınak çalışanlarına moral destek olacaktır. Bu arada barınaktaki hayvanları sahiplenerek alan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

Bazen üzücü durumlarlada karşılaşıyoruz. Barınağa hiç bir destek sağlamadan magazin haberler üretmek için gün içinde en olumsuz anı videoya çekerek olumsuz algı yaratmaya çalışanlarıda kınıyoruz. Gecesini gündüzüne katan barınak görevlilerimiz, veteriner hekimlerimize ve teknisyenlerimiz için üzücü bir durum oluyor. Barınakta yem verme, su, temizlik önceden belirlenen genel sağlık kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.

osmaneli-belediyesinden-barinak-aciklamasi3.jpg

Osmaneli Belediyesi olarak barınağımıza destek olan Merkez Avcılar Kulübümüze, İstasyon Avcılar Kulübümüze, Lefke Avcılar Kulübümüze ve hayvansever kardeşlerimizden barınağımıza destek olanlara çok teşekkür ediyoruz. Osmaneli Belediyesi Barınağı örnek alınan konumu ve mimarisi ile gerçek hayvan severlerin takdir ettiği tesistir. Çok yakında keçi, koyun, eşek, at, katır, tavşan, ördek, kaz, hindi, tavus kuşu, balıkçıl, keklik, sığırcık, sülün vb. hayvanların yer alacağı büyük bir hayvanat bahçesine dönüşeceğiz.

Osmaneli Belediyesi olarak; laf üzerine laf değil, taş üzerine taş koyma derdindeyiz. Osmaneli Belediyesi her faaliyeti ile örnek alınan belediyedir, büyüme ve yükseliş süreci içinde hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu, heyecanını yaşamaktadır.”

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum