VIDEO
Ahmet MEŞE
Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, sanayileşmiş, tarih ve kültür kenti Osmaneli sloganı doğrultusunda çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi. Turizm alanında ciddi adımlar attıklarını belirten Kaba,"Osmaneli turizmini daha da canlandıracağız" dedi.
'Osmaneli'nde Doğa Amaçlı Eğitim Projesi' kapsamında ilçeye gelen misafirleri ağırlayan Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba daha sonra gazetemize açıklamalarda bulunuldu. Kaba, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın ilçedeki turizm çalışmaları hakkındaki sorularını içtenlikle yanıtlayarak, Osmaneli turizmine ilişkin önemli mesajlar verdi.
TÜBİTAK hibeli İstanbul Ticaret Üniversitesi projesi olan 'Osmaneli’nde Doğa Amaçlı Eğitim Projesi' geçtiğimiz Çarşamba günü ilçede başladı. Turizm alanındaki hamleleriyle adından sıkça söz ettiren Osmaneli Belediyesi, bu proje sayesinde hem ilçenin tanıtımını yapmış olacak hemde proje sonunda hazırlanacak tanıtım kitapçığıyla ilçenin doğa yapısını daha geniş kitlelere duyuracak.
Proje kapsamında ilçeye gelen misafirlerle öğle yemeğinde buluştuktan sonra gazetemize açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Kaba, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın ilçedeki turizm çalışmaları hakkındaki sorularını yanıtladı.
'METROPOL İLLERDEN BURAYA VATANDAŞLARIMIZI ÇEKMEK İSTİYORUZ'
Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, ilçedeki turizm çalışmalarıyla metropol illerde yaşayan vatandaşları Osmaneli'ne çekmeyi hedeflediklerini anlattı. Bu kapsamda ilçe esnafına ve halkına katma değer de yaratılacağını dile getiren Kaba, turizmin canlanmasıyla birlikte Osmaneli'nin kalkınmasının da hızlanacağını belirtti.
'20'YE YAKIN KONAĞI KAMULAŞTIRDIK'
Başkan Kaba ilçedeki turizm çalışmalarına ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada şunları aktardı:
"Osmaneli'nde, 20'ye yakın konağın kamulaştırmasını yaptık. Amacımız Osmaneli konaklarını ülke gündemine oturtmak. Metropol illerden buraya vatandaşlarımızı çekip burada ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz.
Şu anda 20 yataklı bir butik otelimiz var ama yılbaşına kadar bunu 60 yatağa, İçmeler projesiyle birlikte 100 yatağa çıkarmayı hedefliyoruz. BEBKA ile birlikte başladığımız İçmeler projesi bitmek üzere. Onların bize verdikleri destek bitmek üzere ama biz belediye olarak orada yöresel ürünlerin sergilendiği satış ofislerini kuruyoruz. 1 aya kadar en geç buradaki ofisleri hayata geçireceğiz.
'İÇMELER SUYU TESCİLLENDİ'
İçmeler'in su tahlili İstanbul Üniversitesi tarafından yapıldı. Gerçekten şu anda suyumuz tescillendi ve şifalı su olduğu kanıtlandı. Böbrek, mide, safra kesesi ve egzema için iyi gelen sularımız var. Bu suların hepsinin kaynakları farklı. Özel idareden jeoloji mühendisi arkadaşlar bize bu konuda destek verdiler, kaynakları tek tek çıkarttık. 200 tonluk hijyenik bir depo yaptık, bölmelerle suları tek tek ayırdık. Suları şu anda havuzda toplamaya başladık. Oradaki evleri restorasyon yapıyoruz ve yeni evler kuruyoruz. Onlarla birlikte inşallah 30 hanenin kalabileceği bir ortam oluşmuş olacak.
İşletmeciliğini belediye olarak kendimiz yapmayı hedefliyoruz ama işletmeci talip olursa özel sektöre devrederiz. Önemli olan burayı çalıştırabilmek. Buradan Osmanelili olan İstanbul Üniversitesi'nin eski rektörü Yunus Söylet hocamıza çok teşekkür etmek istiyorum, İçmeler projesinde çok emeği var.
'KATMA DEĞER SAĞLIYORUZ'
Turizmi canlandıralım derken bilimsel olarak bu işin içine bizzat girmek istedik. İlk defa bu bölgede İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi TÜBİTAK kapsamında doğada yaşayan bitki ve hayvanların envanterleri çıkartılacak. Bu projeye Türkiye'nin her yerinden katılanlar var, akademik hocalarımız var. Osmaneli'nde eskiden yapılan ipek böcekçiliğinden tutun köylerde yetişen sebzeden, dağdaki kekiğe kadar inceleyip bir dergi oluşturulacak. Osmaneli'nin doğa envanteri çıkartılacak. TÜBİTAK'ın kendisinin desteklediği bir proje. Projenin finansmanı TÜBİTAK tarafından karşılanıyor, gelen misafirlerimiz kendi aldıkları ürünlerin ve konaklamanın bedelini kendi bütçelerinden ödüyorlar böylelikle ilçe ekonomisine katkı sağlanıyor. Bu projenin güzel bir yanı da bu. Hem Osmaneli'nin tanıtımı yapılıyor hem de ilçe ekonomisine, esnafımıza ve vatandaşımıza katma değer sağlıyoruz.
İnşallah ileride Osmaneli'yi turizmin çok daha canlı olduğu bir yer haline getirmek istiyoruz. Amacımız, buradaki esnafımızı ve vatandaşımızı kalkındırmak."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.