Osmaneli'den Avrupa'ya biber ihracatı

Osmaneli'den Avrupa'ya biber ihracatı

Osmaneli’ne bağlı Medetli ve Düzmeşe köylerinde yetiştirilen kırmızı ve yeşil biberin Makedonya ve Slovenya’ya ihracatı başladı.

Osmaneli’ne bağlı Medetli ve Düzmeşe köylerinde yetiştirilen kırmızı ve yeşil biberin Makedonya ve Slovenya’ya ihracatı başladı. İlk olarak 300 ton acı biber Makedonya’ya gönderilirken, organizasyonunu Osman Şeker ve Medetli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı İsmail Tunç’un yaptığı ihracatı Varol Sönmez - Star Fruit şirketi gerçekleştirdi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Osmaneli tarımını geliştirmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Osmaneli halkı olarak her konuda birlik ve beraberlik içinde ilçemizin yükseliş ve büyümesi için çaba göstermeliyiz. Kurumlar olarak İL-İlçe Tarım Müdürlüklerimiz, İlçe Ziraat Odamız, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizle Osmaneli Belediyesi olarak işbirliği yapıyoruz. Tarımda toptancı hali, mezbaha, yöresel ürün üretme tesislerimize inşallah bu dönemde Soğuk Hava Deposu ve Merkezde yeni bir paketleme tesisi de ekleyeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1998 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.