OSMANELİ’NDE SEVİNDİREN GELİŞME

OSMANELİ’NDE SEVİNDİREN GELİŞME

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçede korona virüse karşı alınan önlemlerin olumlu sonuç verdiğini belirterek, “Vaka ve hasta sayısı azaldı, iyileşen sayısı arttı. Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı kurallara titizlikle uymaya devam edeceğiz ve Türkiye ortalamasının altına ineceğiz” dedi.

Son iki gün içerisinde yeni pozitif vaka ile rastlanılmadığını dile getiren Başkan Münür Şahin, yoğun bakımda tedaviş gören hastanın kalmadığını ve hastanede tedavi görenlerin sayısının da azaldığını bildirdi. Münür Şahin, iyileşen hasta sayısının toplam hasta sayısının yarısını geçtiğini anlatarak, “Bu güzel gelişmeler sonrası koronavirüsten tedavi gören sayısı normal Türkiye ortalamalarına geldi. Kurallara uymayı sürdürdüğümüzde inşallah, önümüzdeki günlerde Türkiye vaka ortalama sayılarının altına düşmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Osmaneli'de koronavirüs vaka sayısının ilk günlerde birden yükselmesinin sebebi hepimizin bildiği gibi bir şirketimizde hızla yayılan koronavirüs hastalığının şirkette üretime ara verilmesine rağmen çok sayıda çalışanına bulaşması ve onlardan da ilişkili oldukları yakınlarına geçmesiyle bir anda ilimizde en çok vakanın olduğu yer konumuna gelmiştik. Osmaneli'de bir anda gündeme oturan Koronavirüs vakalarının %90-95’lik kısmı bu şirketimizden kaynaklıydı. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Sağlık Müdürlüğümüz ve tüm kamu ve de özel sektör yöneticilerimizin işbirliğiyle çok süratle uyguladığımız tedbirlerle Allah’a şükür normal vaka seviyesine düştük.

Osmaneli halkı bu süreçte uyguladığımız tüm kurallara uyarak vakaların normal seviyelerine gelmesini sağladı. Evde Kal uyarılarına uyulması, Gece Sokağa çıkma yasağı, TIR ve Ağır Tonajlı araçların yeni park alanına alınması, Cuma Pazarının kaldırılması, Maske zorunluluğu, ilçeye giriş ve çıkışların kontrol altına alınması ,şirketlerin üretime iki hafta ara vermesi, ilaçlamalar vb.t edbirlerle normale gelmiş olduk.

Osmaneli 27.Nisanda, koronavirüse karşı uyguladığı tedbirlerle, hedeflediği sonuca ulaştı. Koronavirüsden tedavi gören sayısı Türkiye Ortalamalarına geriledi. Vaka sayısı düştü ve özellikle de son iki gün hiç bir yeni vakayla karşılaşılmadı. Yoğun bakımda ve ilçe dışında hastahanede yatan hastamız yok. Her şey kontrol altına alındı.Ş irketlerimiz tekrar üretime başladı..

Tüm bu güzel gelişmeler sonrası gevşemek asla yok. En azından düzelen moralimizle sağlık bakanlığımızın yayınladığı ve yayınlayacağı kurallara aynen uymaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi hiç bir şey artık koronavirüsten önceki gibi olmayacak. Gün içinde maske kullanmaya, sosyal mesafeye, hijyen kurallarına uymaya, kalabalık oluşturmamaya, mecbur kalmadıkça evden bir süre daha evden çıkmamaya özen göstereceğiz .Sağlık Bakanlığımızdan gelişmelere göre yapılacak açıklamalar bundan sonraki yaşam biçimimizi de belirleyecek” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4507 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.