Osmaneli'ne 'Millet Bahçesi'

Osmaneli'ne 'Millet Bahçesi'

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçeye yapılması planlanan Millet Bahçesi projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını bildirdi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçeye yapılması planlanan Millet Bahçesi projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını bildirdi. Münür Şahin, Sakarya Nehri kıyısında Haceloğlu ve İnönü Mahalleri sınırları içinde bulunan hazine arazisinin Millet Bahçesi yapılmak üzere belediyeye tahsisinin tamamlandığını ifade etti. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 120 bin metre kare büyüklüğünde bir Millet Bahçesi planlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgemize örnek olacak “Millet Bahçesi Parkı”inşaatına havaların düzelmesi ile başlayacağız.

Parkımızın içersinde; UEFA standartında doğal çim futbol sahası, yüzme havuzu, tenis kortları, basketbol-voleybol sahası, geleneksel Türk sporları alanı, gölet ve su sporları parkuru, bisiklet ve yürüyüş yolları, gençlik ve karavan kamp alanı, at bakımevi ve ata biniş parkuru, balık avlama yerleri, rafting parkuru, anfi tiyatro, orman vb tesisler parkımız içinde yer alacak.

Çevre Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi destekleri ve belediyemiz olanakları ile parkımızı bölgemizde örnek olacak şekilde inşa edeceğiz.

“Millet Bahçesi Parkı” ile Osmaneli için 500.000 m2 park hedefimize büyük oranda yaklaşmış olacağız. Osmaneli; Sakarya kıyısında 6 km'lik alanda mükemmel bir park alanına, spor tesislerine sahip olacak. İlçemiz pandemi sonrası spor kamp merkezi olacak.

Bu projemiz için destek olan ve desteğe devam edecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kocaeli Büyükşehir Bekediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Milletvekilimiz Selim Yağcı’ya teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4094 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum