OSMANELİ'NE YENİ EMNİYET BİNASI

OSMANELİ'NE YENİ EMNİYET BİNASI

Temelleri 2016 yılı Mayıs ayında atılan, Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının açılışı, 14 Nisan 2018 Cumartesi günü yapıldı.

yeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(29).jpg

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının açılışına, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğ General Tanju Selçuk Yücel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal,  Siyasi Partilerin il ve ilçe başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

yeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(17).jpg

İlçe Emniyet Müdürlüğünün açılışında ilk konuşmayı Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir yaptı. Milletvekili Eldemir konuşmasında, “Allah’a şükürler olsun, bir siyasetçi için, bir idareci için en güzel şey, temelini atmaya nasip olduğu bir tesisin açılışını da yapmaya nasip etmesidir. Bugün bu açılışı huzur içerisinde yapıyor olmamızı, Türkiye’nin sınır boylarında hatta sınır ötesinde bizlerin güvenliği için, bizlerin huzur ve refahı için gayret gösteren güvenlik kuvvetlerimize cenabı Allah’tan gayret kuvvet diliyorum.

yeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(24).jpg

2011 yılından beri Türkiye’nin en uzun sınırlarına sahip Suriye sınırı en güvensiz sınırlarımızdan biri. Malum olduğu üzere, gerek Devletimizin, gerek tüm idarecilerimizin ortak kanaati Suriye sınırımızın güvenli bir hale getirilebilmesi için bir güvenlik koridoruna ihtiyaç duyulduğu sürekli bahsediliyordu. Geldiğimiz noktada dün gece, Esed yönetimine karşı ABD, İngiltere ve Fransa burada bir müdahalede bulundular.  Ama çok geç kalındı. Bunu şunun için söylüyorum. Bizim 2011 den beri söylediğimiz tek şey, burada güvenli bir sınır olması, güvenli bir hat olması. Şimdi yapılan operasyonun amacı, sadece kimyasal silah kullanıldı diye yapılan bir operasyon diye gösterilmeye çalışılan o. Pekâlâ bugüne kadar 1 Milyona yakın ölen insanın, kimyasal silahlardan ölmedi diye hiç mi değeri yoktur. İşte TC Devleti olarak hem askerimizle, hem özel harekâtçılarımızla şu anda Irak’ın batısından başlayıp Akdeniz’e kadar olan bölgede güvenli bir bölge oluşturma adına yapılan operasyonlardır. Afrin’de ordaydık. Fırat Kalkanı Harekâtında ordaydık. Bunun neticesinde de sınırımızın güvenli hale gelmesi için, içerideki güvenlik ve huzurumuz için Suriye’nin, Suriye sınırımızın güvenli hale getirilmesi için gayret göstereceğiz. Bunları şunun için anlattım. Bizler son birkaç yılda Osmaneli’nde hakikaten çok güzel işler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

yeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(10).jpg

Gerek burada Belediye Başkanımız, gerek İl Genel Meclisimiz Sayın Valimizin ve Kaymakamımızın başkanlığında Köydes’imiz, hakikaten Osmaneli’de fevkalade güzel işler oluyor. Sadece 4 tane Eğitim Yatırımı yaptık. Şehrimizin Karayolları açısından çok acil yapılması gereken Şehir içi yolumuz vardı, Allah nasip ederse Mayıs ayı sonuna doğru tümüyle tamamlanmış olacak. Köylere yaptığımız hizmetler de azımsanamayacak derece de büyüktür. Trakya’yı Anadolu’ya bağlayan yol, Osmaneli ilçemizin hemen kenarından geçiyor. Bu nedenle Osmaneli ilçemizde güvenliğin de en iyi şekilde sağlanması gerekiyor. Bu nedenlerle Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Karakolumuzu yeniden inşa etmiş olduk. Şunu emek istiyorum. Yatırımlar ne kadar çok ve güzel olursa olsun, emniyetiniz ve huzurunuz yoksa hiçbir işe yaramaz. Öncelik insanların güvenliğidir. Yeni İlçe Emniyet Binamız Osmaneli ilçemize Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

yeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(31).jpg

Milletvekili Halil Eldemir’den sonra Bilecik Valisi Tahir Büyükakın konuşma yaptı. Vali Büyükakın konuşmasında; Emniyet binamızın açılışını aslında 10 Nisan tarihinde yani Polis teşkilatımızın 173. Yıl dönümünde planlamıştık. Sayın Vekilimizin de hafta sonunda Osmaneli’ye geleceği, burada olacağı nedeniyle hafta sonuna erteleyelim dedik. Biliyorsunuz Osmaneli’de çok güzel yatırımlar yapıldı, halen de yapılmaya devam ediyor.

yeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(34).jpg

Bugüne kadar Osmaneli’ye söylemesi çok kolay ama, 30 Milyon Liralık yatırım yapıldı. 30 milyon nasıl bir para diye düşündüğünüzde, şöyle 20 sene geriye gidip bir daha bakmak gerekiyor.  Çünkü insanlar yapılan şeylere alışıyor. Yapılan şeyler sanki varmış gibi insanlara geliyor. Ben geçmişte parasızlık nedeniyle, kaynaksızlık nedeniyle açılamayan tünelleri çok iyi biliyorum. Temeli atılıp yapılamayan yüzme havuzlarını, hastane binalarını, temeli bile atılamayan binaları, temeli atılıp bitmeyen projeleri hepimiz çok iyi hatırlıyoruz.

yeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(42).jpg

Atalarımız diyor ya at binenin kılıç kuşananın diye gerçekten de öyle.  Arifler olur ya halkın arasında, belki çok okumamıştır ama güngörmüştür bir söz söyler her şeyi bitirir. Öyle bir amcamızla sohbet ediyoruz. Ben de kamu ekonomisi üzerine akademik bir çalışma yapıyorum. O zaman Sayıştay raporu da çıkmıştı. Kamunun her 4 lirasından bir lirası faiz borçlarına gidiyordu. 1 Lirası gerçek maliyete gidiyordu, geri kalan 2 liranın nereye gittiğini ben söylemeyeceğim siz tahmin ediyorsunuz. Bilinmeyen yerlere gidiyordu, ya da malum yerlere gidiyordu. Bunların üzerine sohbet ederken o amcamız dedi ki; “Evladım bir yerde yol’suzluk varsa yolsuzluk vardır” İlk söylediğinde garip bir cümle. Nedir bu yani diye düşündük. Sonra bir fıkra anlattı. Zamanında bir tane şahıs yol işlerinden sorumlu Bayındırlık Bakanı oluyor ve yurt dışına ziyarete gidiyor. Orada ilgili bakan evinde ağırlıyor ve çok da güzel bir evi var. Diyor ki; “Bu evi nasıl yaptınız, siz çok mu yüksek maaş alıyorsunuz” diye soruncu, ev sahibi bakan da misafir bakanı camın kenarına çağırıyor. Camdan bir yol gösterip, “Yolu Görüyor musun” diyor. Görüyorum diyor. Yüzde 2 diyor. Aradan bir zaman geçiyor bizimki o bakanı misafir ediyor. Bizimkinin evi daha güzel, bu sefer o bakan soruyor. Diyor ki, “Sen Nasıl Yaptın” Cam kenarına gel diyor. Misafir bakan cam kenarına gelince bizim ki, “Yolu Görüyor musun” diyor. Misafir Bakan yoo diyor. Bizim ki eliyle cebini gösteriyor. Hakikaten bir yerde yolsuzluk varsa yolu bulmak mümkün değil. Yol varsa yolsuzluk yoktur. Bina varsa yolsuzluk yoktur, hizmet karşılığını buluyordur. Bu paralar nereden geliyor. Yani bu yapılan binalar, 30 trilyondan bahsediyoruz, Osmaneli gibi bir ilçede. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin doğru politikaları sayesinde Türkiye gerçekten son dönemde hem bölgesinde hem de dünyada sözü sayılır, hatırı sayılır bir ülke haline geldi Elhamdülillah. Silahlı Kuvvetlerimiz, Emniyet mensuplarımız sayesinde burada huzur içinde oturup, huzur içinde açılış yapabiliyoruz.  Ben bu vesileyle Emniyet teşkilatımızın 173. Yıl dönümü münasebetiyle onları tebrik ediyorum. Özellikle gözlerini kırpmadan şahadeti göze alarak vatanımızı ve bizleri huzur içinde yaşattıkları için onların her bir ferdine tek tek teşekkür ediyorum. Yeni ilçe emniyet müdürlüğü binamızın Osmaneli ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

yeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(14).jpg

Vali Büyükakın’ın konuşmasının ardından, İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş’ın yaptırdığı dualar eşliğinde İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının kurdelesi kesildi.  Protokol üyelerine ve açılışa katılanlara pilav ayran ikramında bulunuldu. 

yeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(1).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(3).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(4).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(5).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(7).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(8).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(9).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(11).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(13).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(22).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(25).jpgyeni-ilce-emniyet-binasi-osmaneli’ye-hayirli-olsun-(27).jpg

 

Bu haber toplam 2387 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.