OSMANLI FİGÜRLERİNİN KALDIRILMASI BİLECİK’İ İKİYE BÖLDÜ

OSMANLI FİGÜRLERİNİN KALDIRILMASI BİLECİK’İ İKİYE BÖLDÜ

Belediye Başkanı Semih Şahin’in belediye binasındaki Osmanlı figürlerini kazıtması Bilecik kamuoyunu ikiye böldü. Konuyla ilgili sosyal medyada tartışmalar yaşanırken, kararı destekleyen ve karşı çıkanlar arasında sert sözler sarfedildi. 

osmanli-figurlerinin-kaldirilmasi-bileciki-ikiye-boldu2.jpg

Semih Şahin, göreve gelmesinin ardından ilk iş olarak belediye binası üzerindeki ‘Bilecik Belediye Sarayı’ tabelasını ‘T.C. Bilecik Belediyesi’ olarak değiştirmişti. Bu değişikliğin hemen ardından bina içerisinde bulunan Osmanlı figürlerinin sökülmesiyle Bilecik kamuoyunun tansiyonu yükseldi. Başta AK Partililer olmak üzere birçok kesimden bu karara tepki yükseldi. AK Partililer ve CHP’liler sosyal medya üzerinde karşı karşıya geldi. Üslup sertleştiği gibi vatandaşlar arasında ciddi ayrışmaların yaşandığı görüldü. 

osmanli-figurlerinin-kaldirilmasi-bileciki-ikiye-boldu3.jpg

Bazı vatandaşlar ise ilk günden yaşanan bu ayrışmaların Bilecik’e fayda getirmeyeceğini belirterek, “Vatandaş hizmet bekliyor. Bu tür polemik yaratacak, toplumu ikiye bölecek hal ve hareketlerden kaçınmak gerek. Bu yapılanların vatandaşa hiçbir faydası yok” dediler. 

ULUSAL BASINDA GENİŞ YER BULDU

Diğer yandan, Bilecik Belediyesi’nde yaşanan bu gelişmeler ulusal basında geniş yankı buldu. Birçok gazete ve haber sitesi manşetten yayın yaparken, bazı televizyon kanalları çekimler gerçekleştirmek üzere Bilecik’e geldi. 

osmanli-figurlerinin-kaldirilmasi-bileciki-ikiye-boldu4.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 12389 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum