OSMANLI HAFIZLIK KUR'AN KURSUNDAN İLK HAFIZ YETİŞTİ

OSMANLI HAFIZLIK KUR'AN KURSUNDAN İLK HAFIZ YETİŞTİ

Müftü Necati Akkuş," Osmanlı'nın doğduğu bu topraklarda hafız yetişmesi için attığımız tohum bir çınar gibi büyüyecek inşallah.Bileciklilere bir müjde daha vermek istiyorum; Kız yatılı Kur'an kursumuz bu yaz açılacak."

Bir dönem hafız yetişmediği gerekçesiyle eleştirilen Bilecik; Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılmasıyla birlikte meyvelerini toplamaya başladı. Yaklaşık 1,5 yıl önce faaliyete geçen kursta 13 yaşındaki Vahap Oktan eğitimini tamamlayarak hafız oldu. Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi olan Oktan 11 ay gibi kısa sürede hafız olmayı başardı. 

Hafızlık kursunun ilimize kazandırılmasında büyük emek sarfeden Müftü Necati Akkuş, ilk hafızın yetişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'nun ilimize büyük hizmetler yapacağını söyleyen Müftü Akkuş, Bilecik halkının kursa olan ilgi ve alakasına teşekkür etti. 

Yaklaşık 40 öğrencinin kursta eğitimlerine devam ettiğini belirten Müftü Akkuş, öğrencilerin başta yemek olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarının hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığına dikkat çekti. Akkuş," Hafızlık kursu öğrencilerimizin birer fidan olduğunu düşünürsek bu fidanların büyüyüp koca çınarlar olması için bakıma ihtiyacı var. Bu kapsamda fidanlarımızın gelişip büyümesi için vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.  

muftu-necati-akkus.jpg

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ve Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal, mübarek Kadir Gecesi’nde oruçlarını Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri ile birlikte açtı.

Bilecik Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Aksoy’un öncülüğünde kurs yemekhanesinde öğrencilerle birlikte iftar yapan gazetemiz, kursu gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

2-556.jpg

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, hafızlığını tamamlayan Vahap Oktan’ı tebrik ederek başarılar diledi. Öğrencilerin azmi ve heyecanı göz doldurdu. 

Genç hafızların Akşam namazının ardından okuduğu Kur’an-ı Kerim adeta kulakların pasını sildi. 

‘HAFIZLAR ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜM CAMİLERDE MUKABELE OKUYACAK’

Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Necati Akkuş, kursun ilimize kazandırılması sürecine ilişkin bilgiler verdi. 38 öğrencinin hafızlık eğitimine devam ettiğini bildiren Müftü Akkuş, “Önümüzdeki yıl inşallah 60 öğrenci eğitim alacak. Bu yıl Ramazan Ayı’nda bazı camilerimizde ezberden mukabele okuyan öğrencilerimiz var. İnşallah önümüzdeki yıl tüm camilerimizde bu hafızlarımız tarafından mukabeleler okunacak” ifadelerini kullandı. 

MÜFTÜ AKKUŞ’TAN BİR MÜJDE DAHA

Müftü Necati Akkuş, gazetemiz aracılığı ile bir müjdeyi daha Bilecik kamuoyuna duyurdu. Müftü Akkuş, Kız yatılı Kur'an kursunun bu yaz açılacağını kaydederek, vatandaşlardan kız çocuklarını kursa göndermelerini istedi. 

3-426.jpg

BİLECİK 1. SIRADA

Açıklamasının devamında 4-6 yaş Kur’an kurslarına da değinen Müftü Akkuş, “4-6 yaş Kur’an kurslarında il nüfusuna göre en çok öğrencisi olan il Bilecik. İl genelinde 60’a yakın sınıfımız var” diye konuştu. 

VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ

Müftü Necati Akkuş, açıklamasının son bölümünde, kursların işleyişinde devlet katkısının yanı sıra hayırsever vatandaşların desteğinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Bilecik halkında Kur’an kurslarına sahip çıkmalarını ve destek olmalarını talep eden Akkuş, şöyle devam etti:

4-172.jpg

“Osmanlı Hafızlık Kursumuzun yemek ihtiyaçları Subaşı Yemek ve Kar Yemek tarafından karşılanıyor. Yine kurs binamızın tadilatı ve tefrişatı bir sanayicimizin destekleri ile yapıldı. Yani kurslarımız vatandaşlarımızın destekleri ile büyüyor. Osmanlı'nın doğduğu bu topraklarda hafız yetişmesi için attığımız tohum bir çınar gibi büyüyecek inşallah. Hafızlık kursu öğrencilerimizin birer fidan olduğunu düşünürsek bu fidanların büyüyüp koca çınarlar olması için bakıma ihtiyacı var. Bu kapsamda fidanlarımızın gelişip büyümesi için vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz."

5-026.jpg

Hayırsever vatandaşların zekat, fitre, bağış ve kurbanlarının kabul edildiği, yardımda bulunmak isteyenlerin Osmanlı Hafızlık Kursu’na, Bilecik Müftülüğü’ne, TDV Bilecik Şubesi’ne yardımlarını gerçekleştirebilecekleri belirtildi. 

6-016.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 10715 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum