OSMANLI YEMEKLERİ-VİŞNELİ ERİŞTE
Erişte yemekleri Türk mutfağında bolca yerini almıştır. Şimdi fabrika mamulu makarna türleri olsada yüzyıllardır atalarımız evlerinde hamurdan kendi yaptıkları ev makarnalarıyla yemklerini yapmışlardır. Bursa Celal Sönmez Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'nden katılan öğrencimiz ''Vişne Soslu erişte eşliğinde kaymaklı ve kuruyemişli erişte yaptığım'' diyor. Biz de yapılışını soruyoruz. Öğrencimiz '' Osmanlı'dan günümüze ulaşan bu yemeğin içinde kullanılan eriştenin 400 yıllık geçmişinin olduğunu Çin'den Osmanlı'ya uzandığını'' söylüyor. .kendinden de Osmanlı dönemine ait birşeyler kattığını ve böylece ortaya ''Vişneli erişte yemeği'' ni çıkarttığını söylüyor.
Tarifini soruyoruz? ''Erişteyi vişne konsantresinde haşlayıp vişnenin kırmızı rengini alıp pişmesini bekledim. Ardından kurudut, file badem, kayısı incir, gibi Osmanlı zamanında kullanılan kuruyemişleri cevizi soteleyip etrafına ballı kaymağı atıp üzerine de kondurdum'' dedi.
MALZEMELER:
150 gr makarna hamuru,
1 litre vişne suyu,
15 gr kurudut,
15 gr kayısı,
15 gr file badem,
15 gr iç ceviz,
15 gr bal,
100 gr kaymak,
15 gr hurma, 15 gr incir.
YAPILIŞI:
Erişteler vişne suyunda haşlanır. Ardından kuru meyveler küp küp kesilir bal eşliğinde süslenir. Erişte pişirildikten sonra tabağa servis edilip üstüne kaymak konulup kuru meyveler serpiştirilir.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.