OSMANLI’NIN BEŞİĞİ’NDE DOĞU TÜRKİSTAN’I ANLATTI

OSMANLI’NIN BEŞİĞİ’NDE DOĞU TÜRKİSTAN’I ANLATTI

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Doğu Türkistan’da yaşayan 35 milyon Uygur Türküne Çin tarafından sistematik şekilde asimilasyon uygulandığını bildirdi. 

osmanlinin-besiginde-dogu-turkistani-anlatti2.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Milli Mefkure Kulübü tarafından ‘Doğu Türkistan’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa, Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk konuşmacı olarak katıldı. 

Seyit Tümtürk, İİBF Konferans Salonu’nda yaptığı sunumda, Doğu Türkistanlı din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın yaşadığı zulmü anlattı. Tümtürk, Çin hükümetinin Doğu Türkistan üzerindeki baskısını her geçen gün arttığında dikkat çekerek, İslam dininin yasaklandığını ve Türk ırkının yok edilmek istendiğini ifade etti. 

Tümtürk, Doğu Türkistan zulmünü duyurmak adına ülkemizin birçok yerinde konferans verdiğini belirterek, “Bilecik’te olmak ise bir ayrıcalık. Bilecik, Osmanlı’nın doğduğu topraklar, buradan sesimizi duyurmak çok daha farklı bir anlam taşıyor” dedi. 

osmanlinin-besiginde-dogu-turkistani-anlatti3.jpg

Tümtürk ayrıca yaklaşık 35 yıl önce Bilecik’te askerlik yaptığını sözlerine ekledi. 

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk’ün konferansına, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Alperen Ocakları İl Başkanı Osman Soyaltın, STK temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.  

osmanlinin-besiginde-dogu-turkistani-anlatti4.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3818 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum