OSMANLI’NIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

OSMANLI’NIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Bilecik Belediyesi tarafından, Osmanlı Devleti’nin Kuruluşunun 720. Yıl dönümü, dolayısıyla düzenlenen programda Şanlı Mehterimiz konser verirken, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de konferansı ile tarihimizi ve ecdadımızı anlattı.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

osmanlinin-kurulus-yildonumu-kutlandi2.jpg

Gerçekleştirilen programda Şanlı Mehterimiz Konseri büyük beğeni alırken, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise Osmanlı Devleti padişahları ve ecdadımızdan örnekler vererek, birçok bilgiyi paylaştı.

osmanlinin-kurulus-yildonumu-kutlandi3.jpg

Dirilişin Şehri Bilecik’te olduğu için duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Şimşirgil, Bilecik’in tarihteki yerine değindi.

Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can ve Tuğgeneral Murat Bulut, konferans sonrasında Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e Kayı Boyu simgeli tabak ve Bilecik toprağından yapılmış kahve fincanı takımı hediye etti.

osmanlinin-kurulus-yildonumu-kutlandi5.jpg

Bilecik’te anlamlı ve güzel bir programın icra edildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Nihat Can; ‘’Cihan Devleti Osmanlı’nın 720. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in Şanlı Ecdadımızın bizlere bıraktığı değerleri ve mirası Mehter Konseri ile birlikte hatırlama fırsatı bulduk. Bizlere köklü bir medeniyeti miras olarak bırakan ecdadımızı rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Teşrifleriye bizleri onurlandıran Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e ve bütün değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

osmanlinin-kurulus-yildonumu-kutlandi4.jpg

Etkinlik, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in okurlarına kitap imzalaması ve fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.