ÖZEL ÇOCUKLARDAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

ÖZEL ÇOCUKLARDAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Bilecik Özel Eğitim Okulları tarafından program düzenlendi. Özel gereksinimli öğrenciler tarafından hazırlanan, birbirinden eğlenceli ve muhteşem gösteriler izleyenleri mest etti. Özel çocukların sergiledikleri performans uzun süre ayakta alkışlandı. 

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Bilecik Özel Eğitim Okulları tarafından muhteşem bir program düzenlendi. 
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Barın, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, bazı daire amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

galerr.jpg
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Bilecik Özel Eğitim Okulları Müdürü İbrahim Aydoğar'ın açış konuşmasıyla sürdü. Okul Müdürü Aydoğar huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun, özel gereksinimli insanlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkün olacağını ifade ederek şunları dile getirdi: "Özel gereksinimli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri ortadan kaldırmak ve kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Onlara gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır" dedi. 
Okul müdürü Aydoğar'ın konuşmasının ardından Bilecik Özel Eğitim Okulları öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler izlenildi. Birbirinden eğlenceli ve muhteşem gösterilerle izleyenleri mest eden özel gereksinimli öğrenciler, uzun süre ayakta alkışlandı. 
Programda ayrıca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu işbirliğince üniversite öğrencileri ve özel gereksinimli öğrenciler tarafından gerçekleştirilen "Neşeli Günler" adlı gönüllülük esasına dayalı sosyal sorumluluk projesinin sunumu izlenildi. Sunumun izlenmesinin ardından projede emeği geçenlere protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri verildi. 
Programın sonunda Bilecik Özel Eğitim Okulları öğrencileri tarafından hazırlanan yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra protokol üyeleri sergilenen eserleri tek tek inceleyerek bilgi aldı. Sergi açılışının ardından program sona erdi.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1958 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.