ÖZEL İDARE, BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERDİ

ÖZEL İDARE, BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERDİ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, asfaltlama çalışmasından doğan borç iddiası ile Bilecik Belediyesi’ni mahkemeye verdi. AK Parti iktidarının atadığı genel sekreterin başında bulunduğu kurumun AK Partili belediyeye dava açması kamuoyunda oldukça manidar karşılandı. Bu iki kurum arasında idari yollarla çözülemeyecek derecede bir anlaşmazlığın nasıl oluştuğu merak konusu oldu. 

İddialara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Bilecik’e geldiğinde bazı noktalarda asfaltlama çalışması yapıldı. YHT bölgesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yol güzergahı üzerinde yapılan çalışma sonrası Özel İdare tarafından belediyeye yaklaşık 500 bin liralık asfaltlama borcu olduğu bildirildi. Bunun üzerine belediye cephesi kantar fişlerini istedi. Özel İdare, 130 bin liralık kantar fişini belediyeye ibraz etti ve belediye bu rakamı ödedi. Ancak Özel İdare ödemenin eksik olduğunu belirterek yaklaşık 400 bin lira daha ödeme talebinde bulundu. Belediye de bahse konu taleplerin kantar fişlerini istedi. Taraflar arasında yaşanan bu durum sonrası Özel İdare belediyeden alacağı olduğu gerekçesi ile mahkemeye başvurdu. 

Gelinen süreçte, AK Parti iktidarının atadığı Genel Sekreter Halis Nalbant’ın başında bulunduğu Özel İdare, Selim Yağcı’nın başında olduğu AK Partili Bilecik Belediyesi’nden davacı oldu. AK Parti iktidarının makam sahibi yaptığı genel sekreterin bu tavrı kamuoyunda oldukça manidar karşılandı. 

Bilindiği üzere; Genel Sekreter Halis Nalbant, halk arasında ‘Kaçak Konak’ olarak bilinen Konak Kafe Restaurant’ın ihale aşamasında ve devamında yaşanan birçok yanlışlığa göz yummuş ve durumu edebildiğince idare etmeye çalışmıştı. İhaleyi yapan kurumun başında olan Nalbant, ihale şartlarını yerine getirmeyen müstecire herhangi bir yaptırımda bulunmamış ve uzun süre müsteciri idare ederek yanlışlıkların faturasını belediyeye ödetmeye çalışmıştı. 

‘Kaçak Konak’ ile ilgili birçok şeye göz yuman Halis Nalbant’ın AK Partili belediyeyle ilgili bir konuda soluğu mahkemede alması oldukça dikkat çekti. Kamuoyu ‘Reis-i Cumhur geldi yol yapıldı, özel idareyle belediye mahkemelik oldu. Cumhurbaşkanının gelmesi hazmedilemedi mi?’ sorusuna cevap arıyor. 

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 5360 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum