PAKETLEME TESİSİ HAZIR!

PAKETLEME TESİSİ HAZIR!

Osmaneli'nin Hisarcık-Beşevler köylerinde yaş meyve sebze kurutma, ebatlama ve paketleme tesisi kullanıma hazır hale getirildi.

Osmaneli'nin Hisarcık-Beşevler köylerinde yaş meyve sebze kurutma, ebatlama ve paketleme tesisi kullanıma hazır hale getirildi. 

Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Osmaneli Belediyesi tarafından finanse edilen ve Osmaneli Kaymakamlığı ile Hisarcık-Beşevler muhtarlığının da iştirakçi olduğu proje ile bölgede ilk defa çiftçilerin üretmiş oldukları ürünler paketlenerek ürünlere katma değer katılacak. 

Tasnif dışı kalan ürünlerde kurutularak vakumlanacak ve kuru meyve, sebze olarak piyasaya sunulacak. 800 bin TL’ye mal olan projenin 400 bin TL’sini BEBKA karşılarken, 400 bin TL’sini de Osmaneli Belediyesi karşıladı. 

Osmaneli Belediyesi tarafından işletilecek tesisle çiftçilerin ürünleri daha değerli hale gelecek ve Osmaneli tarımı bölgede daha etkili olacak.  

Hisarcık-Beşevler muhtarlığına ait 3 bin metrekarelik arazi üzerine 450 metrekare kapalı alan inşa edilen tesiste günlük 200 ton ürün işlenebilecek. 

Ayrıca proje kapsamında köyde ikamet eden 20’si kadın olmak üzere toplam 40 kişiye paketleme tesisi kullanım eğitimi verildi. Çiftçilerin ürünlerinin değerlendirilmesini sağlayacak olan tesis, istihdam konusunda da bölgeye büyük kazanç sağlayacak.

paketleme2.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 4910 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.