PANDEMİ TOPLANTISI YAPILDI

PANDEMİ TOPLANTISI YAPILDI

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat ile tüm valiliklerde bugün saat 09.00’da önce il idare kurulları ardından pandemi kurulları toplanacağını açıklamasının ardından Bilecik'te de ilimiz Valisi Bilal Şentürk önderliğinde pandemi kurulu toplantısı yapıldı.

Ülke genelinde korona virüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat ile bugün sabah saat 09:00 itibariyle tüm illerde; il idare kurulları toplandı. İl idare kurullarında, korona virüs salgını kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere vatandaşlara en üst seviyede riayet etmeleri ve vatandaşların zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarına sağlanmasına yönelik konular görüşüldü.

İl idare kurullarının hemen akabinde ise İl Pandemi Kurulu toplandı. Başta 30 büyükşehir başta olmak üzere sosyal izolasyon ile iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak her türlü ilave tedbir karara bağlanarak valilerce vakit kaybetmeksizin uygulanmaya alınması görüşüldü.

Valilerce, illerin özel durumları göz önünde bulundurularak il pandemi kurulu tarafından alınacak ilave tedbirler gerekli koordinasyonun sağlanması için başta içişleri bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları ile ivedilikle paylaşılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.