PARKLAR SOS VERİYOR !

PARKLAR SOS VERİYOR !

Bilecik Belediyesi’ne ait bazı park ve bahçelerin bakımsız hali ve kötü görüntüsü vatandaşların tepkisini topladı.

parklar-sos-veriyor2.jpg

Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Şeyh Edebali ile Bahçelievler Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu parklarından gelen şikâyetler parkların ‘SOS’ verdiğini gösterdi. Edindiğimiz bilgilere göre, Şeyh Edebali Parkı’nda düzenli sulama ve bakım çalışması yapılmıyor.

parklar-sos-veriyor3.jpg

Bazı bitkilerde kurulukların ortaya çıktığı ve dökülen yaprakların temizlenmediği görülüyor. Bazı ağaçların budanmamasından dolayı görüntü kirliliği oluşurken zemindeki bozukluklar ise en çok çocuklar için tehdit oluşturuyor. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu parkında ise görüntüler çok farklı değil. Park içerisindeki bitkiler bakımsızlıktan bir ormanı anımsatıyor.

parklar-sos-veriyor-4.jpg

Budanan dallar olduğu yere bırakılmış ve park içerisinde oturacak temiz bir alan bulmak oldukça zor. Budanmayan ağaç dalları biçimsiz şekilde büyümüş ve parkın ortasındaki süs alanı ‘Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur’ dedirtecek cinsten.

parklar-sos-veriyor1.jpg

parklar-sos-veriyor6.jpg

parklar-sos-veriyor-5.jpg

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız ‘Dikmekle olmuyor bakmak gerekiyor’ haberimize Bilecik Belediye Başkanlığından gelen cevap özetle şöyleydi: “Söz konusu alanda şu ana kadar belirli aralıklarla sulama çalışması yapılmakta olup sulama çalışmalarında herhangi bir aksaklık olmamıştır. Aksi durumda refüjde bulunan bitkilerin canlı ve yeşil kalması söz konusu olamazdı. Buna rağmen dikilen 97.600 adet ardıçtan kayıp oranımız yüzde 1,5 civarındadır. Yapılacak aydınlatma çalışmalarının ardından, dikim mevsiminde yapılacak olan bitki takviyeleri ile birlikte tutmayan bitkiler, yenileri ile değiştirilecektir. İlgili haberde bahsedildiği gibi Müdürlüğümüze ve Belediyemize konu ile ilgili herhangi bir iletişim kanalından hiçbir bildirim alınmadığını bilgisini tekrar ediyor, yeşile ve çevreye duyarlı çalışmaları ile hizmetlerini sürdüren Bilecik Belediyesi, bu anlayış doğrultusunda şehrimizin yeşilliğine yeşillik katmaya devam edecektir” Basında yer alan habere tahammül edemeyen belediyenin açıklamasına tepki yine vatandaştan geldi. Yukarıda bahsettiğimiz parklarla ilgili olarak konuşan halk, “Belediye ve ilgili şube müdürü basında çıkan gerçek, doğru haberlere cevap vermeye çalışacağına parklara bakarak zamanını iyi kullansın. En ufak haklı habere tepki göstereceğine şehir merkezindeki parklara bakım yapsın” dediler. Umarız belediye ve ilgili şubeler basında çıkan haberlere daha duyarlı davranırlar.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2819 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum