‘Partiler, yarışmacı kongreler yapmalı’

‘Partiler, yarışmacı kongreler yapmalı’

AK Parti’nin kongre sürecinin değerlendirildiği Basın Masası’na konuk olan Sayfa Editörümüz Ahmet Meşe, AK Parti’nin tek adaylı kongrelerini eleştirdi.

AK Parti’nin kongre sürecinin değerlendirildiği Basın Masası’na konuk olan Sayfa Editörümüz Ahmet Meşe, AK Parti’nin tek adaylı kongrelerini eleştirdi. Tek adayla yapılan kongrelerde parti delegelerine kıymet verilmediğine dikkat çeken Ahmet Meşe, kongrelerin yarışmacı olması gerektiğini ifade etti. Bu yöntemin partililerin heyecanını da düşürdüğünü söyleyen Meşe, “Genel merkez tarafından gösterilen tek adayların seçilmesini atadan deden miras kalmasına benzetiyorum. Emek vermeden, alın teri akıtmadan elde edilen bir şeyin kıymeti olmuyor. Halbuki; yarışmacı bir kongre olsa adaylar kazanmak için emek vermiş olsa değerli olur. Aday gösterilenler ‘Nasıl olsa tek adayım’ diye düşünüyor ve delegeye kıymet vermiyor. Bir süre sonra delege de partisine kıymet vermemeye başlıyor. Partiler, yarışmacı kongreler yapmalı” ifadelerini kullandı.

Ahmet Meşe, konuşmasının devamında Türk siyasetinde kısır bir döngü yaşandığına vurgu yaparak, dikkat çekici tespitlerde bulundu. COVİD-19 ile birlikte kurulan yeni dünya düzeni ve yaşanan dijital devrimin gerisinde kalmamak gerektiğini ifade eden Meşe, şöyle devam etti:

“Korona virüsü salgınıyla beraber dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Ekonomi başta olmak üzere siyasal ve kültürel alanda bir devrim başladı. Bizde bu değişime yetişebildiğimiz ölçüde dünyada söz sahibi olacağız. Burada toplumlara önderlik eden siyasi partilere ve liderlerine önemli görevler düşüyor. Teknolojinin gelişmesi, dünyanın dijitalleşmesi sonrasında artık herkesin söyleyecek bir sözü ve düşüncelerini dile getirebileceği mecralar var. Özellikle Z kuşağı denilen neslin etki ekseninin artmasıyla birlikte kimisi sosyal medya hesabından yazabiliyor, kimisi cep telefonundaki bir uygulamayı kullanıyor veya forumlarda düşüncelerini aktarabiliyor. Dolayısıyla siyasi partilerde kendi geleceklerini şekillendirirken buna göre tavır almak durumunda. Genel merkez dayatmalı aday tespitlerinden vazgeçilmeli. Böyle olursa hem daha kıymetli olacak hem de partililerin aidiyet duyguları artacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2208 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.