PAZARCI ESNAFININ SOĞUKLA MÜCADELESİ

PAZARCI ESNAFININ SOĞUKLA MÜCADELESİ

Bilecik’te hava sıcaklığının eksi derecelerde seyretmesi sebze ve meyve satışı yapan pazarcı esnafına zor anlar yaşatırken, bir esnaf çareyi tezgahın arka tarafına soba kurmakta buldu.

Bilecik’te her hafta pazar günleri Ertuğrul Gazi Mahallesinde kurulan pazardaki esnaf soğuk havayla mücadele ediyor. Hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi sonucu pazarcılar ısınmak için tezgahlarının yanına koydukları tenekede ateş yakarak ısınırken, bir esnaf da çareyi soba kurmakta buldu. Pazarcılar, yanlarında getirdikleri sobaları kurarak ısınırken ilginç görüntü oluştururlarken, soğuk hava nedeniyle işlerinin düşmesinden de yakındılar.

'GÜNEŞ VAR, AMA HAVA ÇOK SOĞUK'

Pazarcı esnafı Şinasi Taner, soğuklardan şikayet ederek, "Güneş var ama hava çok soğuk. Kuru ayaz olunca üşüyoruz. Ben de çareyi soba kurmakta bulduk. Hasta olmamak için soba kurarak ısınıyoruz. Yakacak olarak evden getirdiğimiz odunları ya da sebze kasalarını kullanıyoruz. Ne kadar soğuk da olsa ekmek parası için pazara tezgah açmaya mecburiyetindeyiz. Bazı müşterilerimizde sobamızdan faydalanıyor. Soba yanarken üzerinde çayımızı da demliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.