PAZARCIKLILAR BOZÜYÜK’TE BULUŞTU

PAZARCIKLILAR BOZÜYÜK’TE BULUŞTU

Bozüyük Pazaryerililer Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğince düzenlenen “Büyük Buluşma” gecesi Bozüyük’te yapıldı.
Bozüyük’te bir otelde gerçekleştirilen geceye, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Pazaryeri Kaymakamı İbrahim Özdel, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bozüyük Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Bursa, Eskişehir ve Bozüyük Pazaryerililer Dernekleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi’nin İşaret Dili öğrencileri ile birlikte okundu. 
Programda konuşan Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir; “Hep birlikte çalışıp şehrimize, ülkemize faydalı olup daha güzel ülke bırakma gayreti içinde olarak çalışacağız. Pazaryeri büyürse Bilecik büyür, Bilecik büyürse, Türkiye büyür, bunun için hep birlikte çalışacağız” dedi. TÜZÜN ise konuşmasında; ülkenin zor günlerden geçtiği günlerde birlik ve beraberlik içinde bir organizasyonda yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek Pazaryeri’nin nüfusu kadar değil içeriği kadar yetiştirdiği bürokratlar ile de ülkede önemli bir yeri olduğunu söyledi. 
Pazaryeri Kaymakamı Ödel,"Pazaryeri ailesinin bir ferdi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Balıkesir’in çok güzel bir ayranı olduğunu söyleyenlere, Pazaryeri’nin çok güzel bir bozası var diyerek cevap vermenin gururunu yaşıyorum. Biz diyoruz ki vatan sevgisi imandandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘vatanını en çok seven ona hizmet edendir’ diyor. Biz çok seviyoruz. Candan aziz bildiğimiz vatanımıza canımızı fedaya hazırız. Bununla birlikte doğdumuz ve doyduğumuz Pazarcığı çok seviyoruz sadece sevmek mi hayır ona hizmet etmeye çabalıyoruz. Yetişemediğimizde dernek başkanlarımız yetişiyor ” dedi. 
Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın’da konuşmasında; Pazaryeri’nin nüfusunun az ama büyük bir ilçe olduğunu belirterek, “Pazaryeri bir tarih, turizm ve tarım ilçesi, Türkiye’de şerbetçiotunun sadece bu ilçede yetiştiği Bilecik’in bir ilçesidir. Pazaryeri’nin birlik, beraberlik ve kaynaşma içerisinde olması gerekiyordu. İlçe nüfusunun 10 katı kadar diğer şehirlerimizde hemşerilerimiz var ve kurduğumuz dernekler ile bu birlik ve beraberlik ile kültürümüzü yaşatarak inşallah Pazaryeri adından daha çok söz ettirecek” dedi. Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlı katılımcılara hitaben bir konuşma yaparak konuşmasında derneklerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının ilk basamağı olduğunu, birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkararak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçladığını belirterek “Güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmak” esas başarı budur. Yani şu gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak, her ne makam ve mevkide olursak, hangi sıfatla toplum içinde yer alıyorsak alalım, hayra vesile olmak kadar güzel bir şey yoktur. Bizde Bozüyük Belediyesi olarak her zaman böyle hayırlı işlerin ve güzelliklerin, güzel işler yapan derneklerimizin yanında ve yardımcısıyız” dedi.
Bozüyük Pazaryerliler Dernek Başkanı Ali Şahinoğlu’da gelenek ve göreneklerin yaşatılması, kültürün yaygınlaşması ve dayanışmanın arttırılmasının derneğin amacı olduğunu belirterek derneğin vizyonunu ise sosyal sorumluluk projelerine ortak olarak, halk ile beraber çalışmak olduğunu ifade etti.
Program konuşmaların ardından, Bozüyük Türk Halk Müziği ekibi ile sanatçı Akın Akıntürk’ün türkülerini seslendirmesi ve Yörüklerin yöresel halk oyunları gösterisi ile devam etti. Programda ayrıca Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu’na teşekkür plaketi verilerek Bozüyük Belediyesi’ne programa sağladığı katkı için teşekkür edildi. 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum