Pazaryeri tatmin olmadı!

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde gerçekleştirilecek arazi toplulaştırmasıyla ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde gerçekleştirilecek arazi toplulaştırmasıyla ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Belediye kültür merkezinde gerçekleşen toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken salon hanca hınç doldu. Toplantıda, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

pazaryeri-tatmin-olmadi1.jpg

SORU İŞARETLERİ GİDERİLEMEDİ

DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumun ardından vatandaşların soruları yanıtlandı. Salonda zaman zaman tansiyon yükselirken vatandaşların hemen hepsi sorularına verilen cevaplardan tatmin olmadıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar, kararın Resmi Gazete’de yayımlanmadan önce hiçbir bilgilerinin olmadığını söylerken bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdiler.

DSİ yetkilileri, sulama projelerinin yapıldığı sulanabilir alanlarda arazi toplulaştırmalarının kanunu bir zorunluluk olduğunu belirterek mülkiyet hakkının ise kaybolmadığını kaydettiler.

Toplantı sonrası mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar toplantıdan tatmin olmadıklarını ve verilen cevapların kafalarındaki soru işaretlerini gidermediğini belirttiler.

pazaryeri-tatmin-olmadi2.jpg

“VERİLEN CEVAPLAR NET DEĞİL”

Toplantıyı takip edenler arasında yer alan TEMA Vakfı Bilecik İl Temsilcisi Mesut Kaplan da izlenimlerini ve düşüncelerini gazetemize aktardı. Mesut Kaplan, yapılan uygulamalarda eksikliklerin olduğunu dile getirirken TEMA Vakfı olarak kimsenin mağdur olmasını istemediklerini bildirdi. Kaplan, “Halkın istemediğini gördük. Toplulaştırma iyi uygulanırsa faydaları olabilir. TEMA Vakfı olarak kimsenin mağdur edilmemesini istiyoruz. Çiftçiler mağdur olacaklarını düşünüyorlar ve sorulan sorulara verilen cevaplar net değil. İnsanlar tatmin olmadı.

“MASTER PLAN YAPILMALI”

Sulama projesi yapılan yerlerde zorunlu olduğu söylendi ama sulama projesinin yapıldığı başka yerlerde var. Asıl problem şu aslında bir planlama yapılacaksa tüm yönleriyle ele alınmalı. Alt yapının ve projelerin dikkate alınabileceği bir master plan olmalı. Master plan yokken biz bunu yapacağız demek yanlış. Ben kimsenin tatmin olduğunu düşünmüyorum.

Türk çiftçisinin kendisine has özellikleri var. Dolayısıyla bunu yok sayamayız. Yöre halkının duygu ve düşünceleri, gelenekleri göz önüne alınıp bir tasarım yapılması daha uygun olur, bu yapılmadığı için çok büyük tepki olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

pazaryeri-tatmin-olmadi3.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3623 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum