Pazaryeri Toplulaştırmaya Karşı!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Pazaryeri’nde gerçekleştirilecek Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Uygulamasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Pazaryeri’nde gerçekleştirilecek Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Uygulamasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Pazaryeri Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı. Oldukça gergin bir ortamda geçtiği belirtilen toplantının ardından mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar adeta ateş püskürdü. Arazi toplulaştırmasına karşı olduklarını bildiren Pazaryerililer bu kararın uygulamaya geçmesi halinde Pazaryeri’nde çok ciddi sıkıntıların meydana geleceğini ifade ettiler.

İDDİALAR VAHİM!

Vatandaşlar kararın Resmi Gazete’de yayımlanmadan önce kimsenin bilgisinin olmadığını ifade ederlerken, arazi toplulaştırma kararının arkasında art niyetli bir yaklaşımın olduğunu dile getirdiler. Pazaryeri’nde hem yabancı uyruklulara hem de Pazaryeri dışından çok fazla kişiye arazi satıldığını aktaran vatandaşlar, birilerinin arazi toplulaştırma kararından haberdar olduğunu iddia ettiler.

“KARŞIYIZ, İSTEMİYORUZ”

Gazetemize demeç veren vatandaşların tamamı arazi toplulaştırmasına karşı olduklarını ve istemediklerini söylerlerken, Pazaryeri’ne büyük bir kötülük yapıldığını ifade ettiler. Vatandaşlar, “Bizler karara karşıyız. Çünkü toplulaştırma yapıldığı zaman bu araziler 3-5 kişiye satılacak ama diğer vatandaşlar ne yapacak? Arazilerimizi kaybedeceğiz. Toplantıdakilerinde haberi yok. Razı değiliz, işin içerisinde başka işler var. Bu memlekette yüzyıllardır herkesin kendine göre az çok yeri var. Ama bu iş olursa kimsenin atasından dedesinden yeri kalmayacak. Çocuklarımıza bir miras bir toprak bırakamayacak mıyız? Sonuna kadar karşıyız.” şeklinde konuştular.

Öte yandan, Pazaryeri’nde bir süredir emlakçılar vasıtasıyla çok fazla arazi satışının gerçekleştirildiği ve bu arazileri alanların toplulaştırma kararından bilgilerinin olduğunu öne sürdüler.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum