Pelitözü Gölpark meselesi ne olacak?

Pelitözü Gölpark meselesi ne olacak?

Bilecik İl Özel İdaresi ile Bilecik Belediyesi’ni karşı karşıya getiren yıkım ve Pelitözü Gölpark’ın yeniden Özel İdare bünyesine alınması tartışmaları mahkemede biteceğe benziyor.

Bilecik gündemini meşgul eden tartışmalı yıkımın akabinde şimdi gözler belediyeye olan tahsisinin iptaline çevrildi. İl Genel Meclisi’nin tahsisi iptal eden oylamasının ardından Bilecik Belediyesi’nden gelecek hamle bekleniyor. 

Bilecik Belediyesi’nin İl Genel Meclisi’nce alınan kararı durdurmak için mahkemeye gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Konunun belediye meclisine gelip gelmeyeceği henüz netlik kazanmazken taraflar yargı önünde karşı karşıya gelecek gibi görünüyor. 

BAŞKAN ŞAHİN; ‘TEK TARAFLI FESİH HAKKI YOK’

Belediye Başkanı Semih Şahin, tahsisin iptaline ilişkin açıklamasında, protokol kapsamında tek taraflı fesih yapılamayacağını belirterek hukuk önünde gereken mücadeleyi vereceklerini ifade etti. 

OSMAN YILMAZ, MAHKEMEYİ İŞARET ETTİ

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz’da mahkemeyi işaret ederek, “Belediye Pelitözü Gölpark ile ilgili mahkemeye gidecek herhalde. Mahkeme bir karar verecek ve herkes bu karara saygılı olacak” dedi. 

Öte yandan, Pelitözü Gölpark’ın yeniden Özel İdare’ye devrinin gündeme geldiği ilk günlerde Semih Şahin ile Osman Yılmaz arasında bir görüşme gerçekleştiği, Semih Şahin’in ‘Hemen vereyim başkanım, yıllık 4-5 milyon TL masrafı var’ dediği iddia edildi. 

bilecik-pelitozu-golpark.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5623 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.