PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI

PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Programı 22 Kasım Çarşamba günü akşamı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Programda Peygamberimizin barış kardeşlik ve adalet yönünden ne denli hassas olduğu işlenirken Kuran-ı kerim Tilaveti, ilahiler ve sinevizyon gösterisiyle tamamlandı. 

psmevlidinebi-1.jpg

Program Ramazan Çoşkun’un Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başladı ve Mevlid Han kardeşlerin okuduğu mevlid-i nebi ile devam etti ardından açılış konuşması için kürsüye gelen Peygamber Sevdalıları Platformu Bilecik sorumlusu Tahir Karaaslan 20 Kasım’dan itibaren start alan etkinliklerin 300’den fazla merkezde gerçekleşeceğini ifade ederken 28 kişiye umre imkanı sağladıkları siyer sınavını ikiyüzbini aşkın katılım ile gerçekleştirdiklerini ifade etti.

psmevlidinebi-3.jpg

Toplumun aradığı huzurun Hz. Muhammed’in ahlakında saklı olduğunu ve bu ahlakın her alana hakim olması gerektiğini ifade eden Karaaslan “Damlaydık deniz olduk, çölleşmiş yüreklere ab-ı hayat taşıyan büyük bir sevda olduk en büyük hedefimiz onu okumak onu okutmak ve onu yaşatmaktır.” dedi.

psmevlidinebi-2.jpg

Program ilahi dinletileriyle devam ederken konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Adnan Alınç sayısız güzel özelliği olan peygamberimizin adalet rahmet ve barış vasıfları üzerinde durarak o dönemden verdiği örneklerle peygamberimizin bu üç özelliğini etkili bir anlatımla ifade etti.

psmevlidinebi-4.jpg

GÜCÜMÜZ YETERSİZ

İslam coğrafyasının kötü bir durumda olduğuna da değinen Alınç yapılan zulümlere karşı gücümüzün yetersiz kaldığını bu gücü tekrar kazanmanın yolunun Allah Resulunu örnek almaktan hayatımızın her evresine bunu işlemekten geçtiğini belirtti.

SALON DOLUP TAŞMALIYDI

Allah’ın Resulünün anıldığı anlatıldığı bir programda salonun çok daha fazla dolması gerektiğini dile getiren Alınç bunun aksine konserlerde maçlarda stadyumların dolup taştığını bu sebeptende vaziyetin böyle olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti;

psmevlidinebi-5.jpg

”Derdimiz büyük ama hamd olsun ümidimiz daha büyük çok çalışıp çok gayret göstermeliyiz. Ne zaman ki kız çocuklarımız baş örtülerine bürünüp edep ve haya misali olurlarsa ne zamanki erkek evlatlarımız camileri doldurup taşırırsa, cami cemaatleri gençlerle dolarsa ne zamanki böyle güzel etkinlikler salonları meydanları almayacak şekilde çoğalırsa o zaman inşallah güzel günler bizi bekliyor demektir.”

Program Abdullah Duman’ın kapanış duasıyla son buldu.

psmevlidinebi-6.jpg

 

 

 

Kaynak:M. Bahadır Oral

Bu haber toplam 4388 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum