PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU’NDAN GAZETEMİZE TEŞEKKÜR

PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU’NDAN GAZETEMİZE TEŞEKKÜR

Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü Tahir Karaarslan, platforma desteklerinden dolayı Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal’a teşekkür plaketi verdi. 

Gazetemizi ziyaret eden ve Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal’a teşekkürlerini aktaran Tahir Karaarslan, platforma ilişkin bilgiler verdi. Peygamber sevdalılarının bir araya gelerek çeşitli etkinliklerle ‘Peygamber Efendimizi Anlamak’ temasıyla çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Karaarslan, şunları kaydetti:

“Peygamber Sevdalıları Platformu, 2007 yılında Danimarka’da yaşayan ve Peygamberimize hakaret içeren karikatür krizinden sonra özellikle Türkiye’nin dört bir yanında ‘Resullullah’ı Sevmek ve O’nun Sünnetini Yaşamak’ konusunda toplumsal bilinç oluşturmak için birçok İslami STK’ların bir araya gelmesiyle oluştu. 

Bu platform, her yıl Türkiye’nin dört bir yanında; Kutlu Doğum Etkinlikleri, Siyer Yarışmaları, Peygamberimizle ilgili şiir ve makale yarışmaları, birçok sahabenin anlatıldığı Sahabe Ayı programları düzenlemektedir. Bizde Bilecik olarak 3-4 yıldır Kutlu Doğum Programı düzenledik ve her yıl Peygamberimizin hayatından kesitler içeren ve o yılın temasına uygun olarak hazırlanmış binlerce kitabı ücretsiz dağıttık. 

Programlarımızın düzenlenmesinde ve kitaplarımızın dağıtılmasında bizlere destek olan siz Sakarya Gazetesi’ne teşekkür etmek maksadıyla bugün plaketimizi takdim etmek istedik. Allah sizlerden razı olsun inşallah. 

peygamber-sevdalilari-platformundan-gazetemize-tesekkur2.jpg

Ayrıca, bizlere her zaman destek olan Bilecik, Bozüyük, Osmaneli, Pazaryeri ve Bayırköy Belediyelerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Özaktaş İnşaat, Oryapı İnşaat, Altun İnşaat, Arslanlar İnşaat, Kar Yemek Düğün Salonu, Kardelen Yemek ve Düğün Salonu, Karadağ Yapı Malzemeleri, Bilecik Ada OSGB ve adını sayamadığımız birçok iş adamı ve kuruluşlara teşekkürü bir borç biliriz” dedi. 

Öte yandan, Doğum Haftası’nı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın işareti ile Kasım ayında kutladıklarını anımsatan Karaarslan, “Hz. Peygmberi Anlama ve Sünnetini Yaşama’ etkinlikleri düzenlendi. Bu etkinliklerde Peygamberimizi anlamanın gereklilikleri madde madde vurgulandı. Bizde bu vurgulanan maddeleri yeniden tek tek ele alarak sizin aracılığınızla kamuoyu ile paylaşmak istedik. Dolayısıyla diyoruz ki;

-Peygamberi anlamak; Kur'an-ı Kerim'i özü ve hikmetiyle kavramaktır. İlahi mesajın amaçlarına ve gayelerine katıksız, duru bir şekilde ulaşmaktır. Bu yol, Efendimizin(sav) açıklayıcı, öğretici ve terbiye edici vasıflarını fehmetmektir. Sünneti yaşamak; tüm amel ve davranışların merkezine rızay-ı ilahiyi yerleştirmektir. Allah'ı (cc) sevmek peygamberi(sav) sevmektir. Onu (sav) sevmek ona (sav) uymaktır.

-Peygamberi anlamak; inanç, amel, fikir ve duruşumuzu İslam ile uyumlu hale getirmektir. Beşeri ideolojilerin, İslam dışı düşüncelerin, bidat, hurafe ve sapkınlıkların şerrinden Allah'a (cc) sığınılmalıdır. Sünneti yaşamak; doğru istikameti ve nebevi yöntemi yol edinmektir. İslami sorumluluk, her şart ve zeminde Müslümanlarla birlikte yol almak ve asla zalimlere meyletmemektir.

-Peygamberi anlamak; "Ey Allah'ın kulları kardeş olun" ilkesinin hakkını ikame etmektir. Bu kardeşlik ancak ve ancak İslam kardeşliğidir. Sünneti yaşamak; Müslümanlar arasında muahat (Kardeşleşme) kurumunu tekrardan inşa etmektir. Muahat; muhaciri-ensara, siyahı-beyaza, fakiri-zengine ulaştırmaktır.

-Peygamberi anlamak; onun (sav) ahlakı ile süslenmektir. Onun muhteşem ve muazzam ahlakını her alanda ilke edinmektir. O’nun ahlakı Kur'an'dı. Sünneti yaşamak; savaşta ve barışta, dostlukta ve düşmanlıkta, sevgide ve nefrette ölçülü olmaktır. ‘Muhakkak Allah aşırı gidenleri ve haddi aşanları sevmez.’ (Bakara 190) düsturu ile ahlaklanmaktır.

-Peygamberi anlamak; ırkçılığa dayalı menfi asabiyetten arınmaktır. Peygamberin (sav) ayakları altında olan ırkçılığı başımıza çıkarmak asabiyyet-i cahiliyedendir. İslam'ın ‘millet’ anlayışı saf ve berrak haliyle ‘ümmet’ anlayışıdır. Sünneti yaşamak; insanlığın onur ve gayretine sahip çıkmak, hududullahı muhafaza etmektir. Hazreti Muhammed’in(sav) ‘Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Âdem ise topraktandır.’ nidasını en gür bir şekilde haykırmayı insani görev olarak bilmektir.

-Peygamberi anlamak; İslami nasların ruhuna bağlı kalarak mezhepsel yorumları ve fikri ayrılıkları kültürel zenginlik saymaktır. Mezhepler birer vasıtadır. Aracı amaç kılmak cehalettir. İslam ümmetinin en büyük sorunlarından biri mezhepçilik ve iç çekişmelerdir. Sünneti yaşamak; tarihi olaylardan ibretler alarak geleceğimizi ihya ve inşa etmektir. Mezhepsel tefrikanın ve ayrılığın tedavisi ‘Sakın ha, benden sonra tekrar küfre dönüp de birbirinizin boynunu vurmaya kalkışmayın.’ nebevi ikazına uymaktır.

-Peygamberi anlamak; İslam'ın şiar ve kutsallarına vefa göstermektir. Mescidi Haram, Mescidi Nebevi ve Mescidi Aksa Müslümanların tartışılmaz kutsalıdır. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa ve Kudüs şehri, Siyonist işgal altındadır. Sünneti yaşamak; İslam'ın fetih ruhunu ve izzetini diri tutmaktır. Çevresi Allah (cc) tarafından mübarek kılınan Beytül Makdis'i kurtarmak, özgürlüğüne kavuşturmak her Müslüman’ın vefa borcudur.

-Peygamberi anlamak; ‘Sizin en hayırlınız ailesine karşı en hayırlı olanınızdır.’ nebevi mesaja gönül açmaktır. İslam'ın aile ve kadına bakışı; ‘kıymet ve sevgiye dayalı gözden sakınılan değerli birer emanettir’ fikriyatıdır. Sünneti yaşamak; cahiliye bataklığında istismar edilen emanete sahip çıkmaktır. Bu değerli emanet toplumu inşa eden annedir. Annenin değeri ise cennettir.

-Peygamberi anlamak; her zaman ve her şartta en doğru duruşu sergilemektir. Olağanüstü durumlarda bile insanın fıtri haklarını karşılamak Peygamber adaletinin gereğidir. Sünneti yaşamak; insanların can, mal, namus ve diğer yaşam haklarını muhafaza etmektir. ‘Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsizliğe sevk etmesin.’ (Maide 8) ilahi mesajını tekrardan diriltmek her Müslüman’a farzdır.

-Peygamberi anlamak; Kur’an ve sünnet emanetine sahip çıkmaktır. Bu emanet İslam dininin özüdür. Dini naslar bellidir, açıktır ve şeffaftır. Bu naslar sahabenin içtihat ve yorumları ile zenginleşmiş, âlimlerin gayret ve çabaları ile günümüze kadar ulaşmıştır. Sünneti yaşamak; nebilerin, sıddıkların, şehitlerin ve salihlerin yolundan gitmektir. Bu yol İslam dininin özüdür. ‘Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim’ (Maide 3) mesajı değişmez ilkedir.”

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2421 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum